Župan Matija Posavec na korak do izlaska iz HNS-a?

Matija Posavec
Rasplet idućeg tjedna?

Hoće li Matija Posavec potpisati ili ne svoju ostavku na sve stranačke funkcije u HNS-u više nije ni toliko važno koliko informacija izlazi li ili ne iz stranke. Poznato je naime, da se sličnim potezom usmene ostavke već poslužio ranije te kako se u svojim najnovijim stavovima vezanim uz unutarstranačke izbore razišao s čelništvom stranke.

– Na sjednici Središnjeg odbora HNS-a održanoj 21. rujna u Zagrebu, gdje su članovi odlučivali o političkim prioritetima – od povećanja plaća učiteljima i ravnateljima u svim hrvatskim školama do inicijative HNS-a da se predsjednika ili predsjednicu RH treba birati u Saboru – pod točkom “razno”, Matija Posavec usmeno je izjavio da daje ostavku na sve funkcije u stranci. Usmena ostavka pred članovima najvišeg tijela stranke, Središnjeg odbora HNS-a, smatra se službenom ostavkom, stoji u odgovoru na naš upit.

Istovremeno su se pojavile i informacije kako više nije ni predsjednik međimurskog HNS-a, no to nam je opovrgnuo kako on sam, tako i nekoliko visokopozicioniranih članova stranke.

Više o svemu pročitajte u tiskanom izdanju naših novina.

Ostavi komentar