Matija Posavec i službeno najavio kandidaturu za župana, uz Josipa Griveca kao zamjenika i nastavak dosadašnje politike

Matija Posavec službeno predstavio svoju kandidaturu za župana uz predstavnike stranaka koje mu daju podršku; HSLS, HNS, Demokrati i Centar.

Aktualni župan Matija Posavec u utorak je na terasi hotela Castellum u Čakovcu i službeno najavio ponovnu kandidaturu za župana Međimurske županije .- Odlučio sam nastaviti posao. Nastaviti jačati i još bolje pozicionirati Međimurje. Uz mene su ljudi koji znaju upravljati i zastupati interese Međimurja i cijele regije. Za predstavljanje svoje kandidature  odlučio sam se za današnji dan, nakon što je Skupština završila sa svojim radom, formalno će idući tjedna biti raspuštena. Na današnji dan u ponedjeljak, 6. travnja Međimurje obilježava se i Dan oslobođenja Međimurju i povratak u hrvatske granice.

Matija Posavec je zahvalio partnerima na podršci i suradnji, a protukandidate pozvao na odgovorno i korektno ponašanje, na uglađenost i toleranciju. -Ukrstimo programe, a ne uvrede, podmetanja i laži, poručio je protukandidatima. Istaknuo je i slogan kampanje; Nastavljamo zajedno, za naše Međimurje.

Pohvalio se i postignućima iz protekla dva mandata. Kazao je  da su svi pokazatelji u gospodarstvu i kvaliteti života u Međimurju u uzlaznoj liniji i da je Međimurje bolje, snažnije i razvijenije nego prije četiri godine, odnosno unazad 8 godina koliko je on na čelu županije. Podsjetio je da je prije četiri godine pobijedio sa 60 posto glasova unatoč 4 kandidata za župana.

– Na parlamentarnim izborima bio sam 7. po preferencijalnim glasovima u državi i drugi među oporbenim kandidatima, ali budući da koalicija s kojom sam izašao na parlamentarne izbore nije osvojila vlast, odlučio sam radije rješavati probleme na terenu, umjesto lagodno sjediti kao oporbeni zastupnik u Saboru, kazao je.

Matija Posavec je ponudio politiku kontinuiteta, tako će i njegov kandidat za zamjenika biti Josip Grivec, dosadašnji zamjenik i predsjednik HSLS-a. A podršku njegovoj kandidaturi dali su uz HSLS, HNS na čijoj je platformi Matija Posavec politički izrastao, te stranke Demokrati i Centar.

Ostavi komentar