Međimurski chefovi, Matija Bogdan i Marko Palfi, kuhaju za Male zmajeve na zagrebačkom adventskom festivalu

FOOLING AROUND: Sparkling Edition adventski je festival koji na najljepšoj zagrebačkoj terasi, Oleander terasi hotela Esplanade, na jednom mjestu okuplja veliku sedmorku.

Gastro kreacije ove sjajne adventske lokacije na kojoj se nazdravlja najboljim domaćim i stranim pjenušcima, potpisuje šest najpoznatijih domaćih chefova i jedna chefica. Da se u nizu u kojem su imena Ana Grgić Tomić, Deni Srdoč, Mario Mandarić, Vid Nikolić i Mate Janković, nalaze i Matija Bogdan i Marko Palfi posebno je drago vidjeti svima koji na zagrebački advent dolaze iz Međimurja. Njih su dvojica kućicu uzeli zajedno, a fuzija im je, kako kažu, utemeljena ne samo na ljubavi prema hrani, nego i na geografskoj pripadnosti kojom se ponose. Gostima Fooling Arounda nude beef tartar, juneću i janjeću koftu, gozleme i buncek burger. Jela su to s dvostrukim potpisom i jednim pečatom izvrsnosti.

Bogdan i Palfi su baš kao i njihovi kolege u svoj prepun prosinački kalendar upisali i vrijeme koje će izdvojiti kako bi, kuhajući uživo pred posjetiteljima, podržali rad udruge Mali zmaj.

Darovat će svoje vrijeme i ono najbolje od sebe, svoju kulinarsku vještinu, kako bi pripremili jela čijom će prodajom prikupiti sredstva za free store Udruge u koji svi korisnici imaju pravo doći i prema uvjetima udruge odabrati namirnice koje su im potrebne. Namirnice za svaki od termina održavanja humanitarnih kulinarskih performansa osigurat će METRO koji je u javnosti već prepoznat kao tvrtka koja podrškom humanitarnim aktivnostima želi ostaviti dobar trag u društvu. U pripremanju jela chefovima će pomoći po dvoje djece iz udruge “Mali zmaj”. Misija ove udruge jest pomoć i poboljšanje kvalitete života djece koja žive u obiteljima slabijeg imovinskog statusa, sigurnim kućama i institucijama.

FOOLING AROUND: Sparkling Edition otvoren je radnim danom od 12 do 23, a vikendom od 11 do 23 sata. Svaki dan su za dobru atmosferu zaduženi DJ-i, a srijedom se održavaju koncerti. 15. prosinca na rasporedu je koncert Dino Dvornik Tribute banda, 20. prosinca nastupa Abba Real Tribute band, a 27. prosinca sviraju Robert Mareković i Swingers band.

 

Izvor i foto: Vlatka Vužić / ARTKOM

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE