Mateja Posedi iz Slakovca osvojila drugu nagradu za najbolji neobjavljeni dramski tekst na hrvatskom jeziku

Mateja Posedi
Mateja Posedi osvojila je drugu nagradu za dramu Međimurski lepi dečko

Hrvatsko narodno kazalište u Mostru raspisalo je javni poziv za Nagradu za najbolji neobjavljeni dramski tekst na hrvatskom jeziku za mlade autore do 35 godina.

Na natječaj je pristiglo važećih 30 dramskih tekstova, a glavna mu je svrha, poticanje dramskog stvaralaštva, prije svega među mladim autorima.

Autorica Ružica Aščić proglašena je laureatom „Nagrade za najbolji neobjavljeni dramski tekst na hrvatskom jeziku za mlade autore do 35 godina“.  Odluke za ostale dvije nagrađene drame, Visoke frekvencije, autorice Mateje Posedi iz Nedelišća, i Zakopana čuda Monike Herceg iz Zagreba, također su donesene većinom glasova.

U prvom slučaju radi se o ambicioznom dramaturško-redateljskom tekstu koji preko dinamične izmjene scenskih slika i likova predstavlja jedno osvježavajuće metatekstualno viđenje i doživljaj kazališne predstave danas, dok su “Zakopana čuda” jezično-stilski rafinirana drama naglašenog poetsko-filozofskog diskursa. Autoricama, osim plaketa, pripadaju i novčane nagrade u iznosu od 500 eura.

Podsjetimo, mlada autorica Mateja Posedi iz Slakovca prošle je godine na Festivalu hrvatske drame u Splitu osvojila drugu Nagradu za dramsko djelo Marin Držić za 2019., o čemu smo pisali ovdje.

Čestitamo!

Ostavi komentar