Martina Cimerman Teljega iz Hlapičine priprema ukrajinsko jelo od tijesta punjeno nadjevom od krumpira i sira

Kad bi se jednostavnim jezikom odgovorilo na pitanje što su piroge, odgovor bi bio tijesto punjeno sirom i krumpirom.

Međutim, piroge su više od toga, one su prava gurmanska poslastica koju obožava obitelj naše kuharice Martine Cimerman Teljega iz Hlapičine, a koje je ona preuzela od svoje svekrve, koja pak ih sprema zbog muževih ukrajinskih korijena.

Zbog toga one predstavljaju specijalitet kojim se čuva obiteljska tradicija, ali i njeguju istančani ukusi ove obitelji.

– S obzirom da moj svekar ima ukrajinske korijene, ovo tradicionalno i ukusno ukrajinsko jelo udomaćilo se i u našoj kuhinji. Piroge sam jela prvi puta prije dvadesetak godina kod moje svekrve i jako su mi se svidjele. Naučila sam kako se pripremaju te ih otada rado spremam svojoj djeci i suprugu. Sama priprema iziskuje malo više vremena, no nekuhane ih možete i zamrznuti te izvaditi kad vam je potrebno.

Cijeli članak, sastojke i pripremu, donosimo u TJEDNIKU MEĐIMURSKE NOVINE koje od petka, 29. listopada, možete kupiti na prodajnim mjestima diljem Međimurja.

Ostavi komentar