Marta Kozjak obranila osam sedmeraca u susretu sa Sesvetama

U petom prvenstvenom kolu Zrinskice su upisale četvrtu pobjedu. Ovog puta bolje su bile od Sesveta.

Zrinskice su u susret ušle s tri pobjede u nizu, a odmah od samog starta pokazale su kako žele nastaviti pozitivan niz rezultata. U utakmici su pala samo 33 pogotka, a na sreću Zrinskica one su bile te koje su postigle više. Krajnji rezultat bio je 20:13 u korist Zrinskog, čime su upisale četvrtu pobjedu zaredom.

Velike zasluge u novoj pobjedi Zrinskog pripadaju mladoj vratarki Marti Kozjak koja je nakon 60 minuta imala nevjerojatne 24 obrane.

– Prvo bih čestitala suigračicama na odličnoj utakmici. U Sesvetama je uvijek teško igrati, ali mislim da smo jučer stvarno odigrale jednu od boljih utakmica protiv njih u gostima. Obrana je bila na razini zadatka, napad možda može i bolje, ali sve u svemu mislim da smo s ovih dva boda napravile veliki posao, poručila je vratarka Zrinskog.

Marta je protiv Sesveta zaključala svoja vrata, a od 24 obrane, njih osam upisala je obranama sedmeraca. Sesvete su čak osam puta izbodile sedmerac, ali ni jednom nisu pronašle put prema mreži raspolžene Kozjak.

– Trenutno sam zadovoljna svojom formom, ali mislim da još ima mnogo prostora za napredak i stvari koje moram popraviti. A s obzirom da na treninge dolazim kako mogu radi obaveza na fakultetu, raznim kombinacijama prijevoza, od prijatelja, vlaka, autobusa, roditelja, moram biti zahvalna na svakoj obranjenoj lopti, ali i na ekipi kakvu imam koja mi pomaže dobrim poslom u obrani.

Velike pohvale Martinim obrana kazao je i trener Mrđen koji je poručio kako u svojoj trenerskoj karijeri, koja je prilično duga, nije vidio da jedna vratarka obrani osam sedmeraca u jednom susretu.

– Lijepo je čuti da te trener pohvali, ali nakon toga ide još veća odgovornost da u svakoj sljedećoj utakmici budem na istoj razini ili još bolja”, zaključila je Marta.

Pouzdana vratarka rukomet trenira već 14 godina, a uz aktivno igranje studentica je treće godine integriranog nastavničkog studija geografije i povijesti u Zagrebu.

Spomenimo kako Zrinskice u subotu igraju domaći susret s Umagom, a kako bi ostale pri samom vrhu ljestvice, trebaju vašu pomoć te vas pozivaju na subotnji susret koji počinje u 17:30 sati.

Ostavi komentar