Marko Mihalović treći, a Gabriela Sever četvrta na državnom natjecanju iz njemačkog jezika

test škola
Ilustracija, Foto: Pixabay

Iz Osnovne škole Selnica stiže priopćenje za medije koje u nastavku u cijelosti objavljujemo.

Osnovna škola Selnica 17. ožujka 2021. godine bila je škola domaćin županijskog Natjecanja iz njemačkog jezika. Nažalost, zbog nepovoljne epidemiološke situacije nije bilo mogućnosti za održavanje natjecanja uživo pa je natjecanje za 31 učenika pozvanog na županijsku razinu organizirano online.

Svi učenici pokazali su zavidno znanje, a prvoplasirani po kategorijama bili su: Ema Topolnjak iz OŠ Nedelišće (mentorica: Martina Puklavec), Noah Kristijan Vekić iz OŠ Petar Zrinski Šenkovec (mentorica: Nikolina Telebar) te Lea Bartolić iz I. OŠ Čakovec (mentorica: Monika Turk). 

Državno se natjecanje, kao i županijsko, održalo online i to u matičnim školama natjecatelja 22. i 23. travnja. Na državnu razinu natjecanja plasiralo se čak petero učenika iz Međimurske županije!

Na državnoj razini u kategoriji 409 (lista A) svojim su se uspjehom istaknuli Marko Mihalović iz I. OŠ Čakovec (mentorica: Gordana Ovčar) koji je osvojio 3. mjesto te Gabriela Sever iz OŠ Štrigova (mentorica: Klaudija Kežman) koja je osvojila 4. mjesto. U istoj su kategoriji sudjelovale i dvije učenice iz OŠ Nedelišće – Ema Topolnjak i Eva Horvat (mentorica: Martina Puklavec).

U kategoriji 410 učenik Noah Kristijan Vekić iz OŠ Petar Zrinski Šenkovec (mentorica: Nikolina Telebar) osvojio je 6. mjesto.

Iako je cijela školska godina zbog nepovoljne epidemiološke situacije i online nastave bila izuzetno turbulentna i zahtjevna, ovi uspjesi pokazuju kako učenici ipak daju sve od sebe. Njihovi rezultati su razlog za ponos i zadovoljstvo, njih samih, ali i njihovih mentora. 

U ime škole domaćina, želimo im da u izazovima koje donosi sljedeća školska godina budu još jači, kreativniji, kvalitetniji i bolji te im od srca čestitamo!

Ostavi komentar