Mario Kečkeš: Neki prodaju med cijele godine a imaju tek par košnica

plac certifikat57
Mario Kečkeš po osmi je put dobio svoj certifikat

Krajem proteklog tjedna, poljoprivrednim su proizvođačima koji prodaju na čakovečkoj gradskoj tržnici, podijeljeni certifikati. Riječ je o dokumentu kojim proizvođač dokazuje da doista nudi svoj domaći proizvod, proizvod koji je netom ubrao na svojem poljoprivrednom imanju. Ovoga su puta gradonačelnik Stjepan Kovač te direktor Gradskog komunalnog poduzeća Čakom, Ivica Perhoč uručili 43 dokumenata što je najviše do sada.

Među njima su dva nova, odnosno 41 poljoprivredni proizvođač samo je obnovio svoj postojeći status. Certifikati na našoj tržnici nisu ništa novoga budući da se dodjeljuju već osmu godinu koliko je i Grad sa svojom tržnicom uključen u projekt Udruge hrvatskih tržnica. Samim time, ima proizvođača kojima je ovo već osmi certifikat u nizu.

– Dobili smo taj certifikat koji bi trebao nešto značiti, ali po mom iskustvu, ne znači ništa, ističe Mario Kečkeš, pčelar iz Preloga.

Što to ljuti poljoprivredne proizvođače i zašto nisu zadovoljni donosimo u novom broju Međimurskih novina koje su u prodaji od petka, 10. srpnja.

Ostavi komentar