Marijan Varga povodom Dana općine: Prašina i neasfaltirane ulice još samo do jeseni

marijan varga

Svoj Dan općina Donja Dubrava vezala je uz zaštitnicu tamošnje župe, svetu Margaretu čiji se blagdan obilježava 13. srpnja.

Napokon smo dočekali, kaže načelnik Marijan Varga, da se Dan općine slavi u znaku izgradnje dugo priželjkivanog projekta Aglomeracije. Samim time cijelo naselje je veliko gradilište. A Dan općine ove se godine doista i slavi, za razliku od lanjske i to više dnevnim kulturno-umjetničkim i sportskim događanjima i tradicionalnom regatom rijekom Dravom do Iloka.

Dan općine je i prilika da se s načelnikom koji je na nedavnim lokalnim izborima izborio svoj peti mandat na čelu općine prisjetimo minulog jednogodišnjeg razdoblja te najavimo što mještane očekuje u novom razdoblju.

U razgovoru s načelnikom saznali smo odgovore na sljedeća pitanja: 

– Prošlo je godinu dana. Mnogo toga se promijenilo, održani su izbori, nastavila se korona kriza. Što reći za tu minulu godinu?

– Promijenio se sastav općinskog vijeća i hoće li s mladim snagama biti lakše raditi, bez trzavica?

– Dan općine koristi se i za rekapitulaciju jednogodišnjeg rada. Napomenuli ste kako se dosta napravilo. Pa koji su se to projekti realizirali?

– Velika investicija Aglomeracija, u kojoj je fazi?

– Što mještane čeka u narednom razdoblju?

– Što je s udrugama, kako rade u ovo doba korona krize?

– Briga o mladima-kako im se pomaže?

– Kako se gospodarstvo nosi sa izazovima današnjice?

– Puno se priča i govori o razvoja turizma i u ovom dijelu Međimurja i Donja Dubrava ima tu velikih planova?

Cijeli članak pročitajte u TJEDNIKU MEĐIMURSKE NOVINE koje od petka, 9. srpnja, možete kupiti na prodajnim mjestima diljem Međimurja. 

Ostavi komentar