6.1 C
Čakovec
Subota, 20 travnja, 2024

Marija Benjak iz Pušćina preporučuje tradicionalni ručak za Uskrs

Blagdan Uskrsa obilježava se u cijelom svijetu kao najveći kršćanski blagdan. Svaki ga dio svijeta obilježava na svoj način, a svima je zajedničko obilje hrane na stolu.

U Hrvatskoj također postoje razni običaji pripreme i oplemenjivanja Uskršnjeg stola, a u svakom je kraju obvezno da za doručak na stolu budu šunka, kobasice, jaja, hren, pečeno meso, pogače i kruh te kolači pripremljeni po tradicionalnim receptima.

Za ručak je, uz obveznu juhu, glavno jelo najčešće pečenje s različitim prilozima i salatom. Tradicionalno, u nekim se hrvatskim krajevima za uskrsni ručak priprema pečena janjetina, uz koju se poslužuju mladi krumpir, salata i mladi luk. U kontinentalnim dijelovima se najčešće peče svinjetina ili teletina s krumpirom iz pećnice i zelenom salatom, a u Primorju se priprema riba.

Kod pripreme svečanog Uskrsnog ručka posebna pažnja pridaje se kolačima, najčešće raskošnim tortama od čokolade ili oraha ili kolačima od dizanog tijesta.

Međimurski Uskršnji stol predstavila nam je Marija Benjak iz Pušćinam a cijeli članak pročitajte u TJEDNIKU MEĐIMURSKE NOVINE koje od petka, 2. travnja, možete kupiti na prodajnim mjestima diljem Međimurja.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE