Margit Mirić: Pod okriljem Županije se osjećamo sigurnije

margit03
Margit Mirić

Preloško gradsko vijeće na svojoj je posljednjoj sjednici prihvatilo odluku da Grad preuzme osnivačka prava nad osnovnim školama na svom području. Riječ je je osnovnoj školi u Prelogu te Draškovcu.

– S obzirom na trenutno stanje u osnovnim školama vidljiva je potreba povećane brige oko uređenja, održavanja i opremanja objekata škola kao i pripadajućih sportskih dvorana. Isto tako, želja je da se podigne nivo i uvjeti rada kao i kvaliteta same nastave, rekao je, između ostaloga, gradonačelnik Ljubomir Kolarek u obrazloženju svoje odluke.

No opširno obrazloženje te odluke nije baš uklonilo nedoumice i nepoznanice, kako nam je rekla ravnateljica osnovne škole u Draškovcu Margit Mirić. Stoga je tim pitanjem otvorila i aktualni sat sjednice vijeća. Niti nekoliko dana kasnije nije bila sigurnija u novousvojenu odluku, a svoja razmišljanja podijelila je i za naše novine.

– Mi smo mala, u stvari najmanja osnovna škola u Međimurju sa svega 80-tak učenika i do sada sam imala sigurnost u okrilju županije. Naravno da imam upitnike iznad glave, krenula je sa svojom pričom ravnateljica Mirić. 

Cijelu priču pročitajte u novom, tiskanom izdanju Međimurskih novina koje su u prodaji od petka, 22.svibnja.

 

Ostavi komentar