23.3 C
Čakovec
Nedjelja, 14 travnja, 2024

Mališani iz skupine Balončići proučavali dinosaure

Kroz kemijske reakcije istražili su eruptiranje lave, otisak u glini -fosile dinosaura, vrste i nazive dinosaura kroz slike i boje za prstiće i još ponešto…. U „Noći muzeja“ djeca su se kroz zanimljive aktivnosti vratila u daleku prošlost.      

Što se radi u petak poslijepodne uoči „Noći muzeja“ u Područnom odjelu „Vjeverica“, Dječji vrtić Cipelica? Gradi se još jedna prekrasna suradnja vrtića, roditelja i zajednice.

U skupini „Balončići“ pametne glavice danas su putem eksperimenata i zanimljivih poticaja naučile mnogo toga novog. Kroz kemijske reakcije istražili su eruptiranje lave, otisak u glini -fosile dinosaura , vrste i nazive dinosaura kroz slike i boje za prstiće i još ponešto…. U „Noći muzeja“ djeca su se kroz zanimljive aktivnosti vratila u daleku prošlost.

Odgojiteljice Sanja Solak i Ivana Novak Domjanić pozvale su učiteljice Leonu Lončar i Valeriju Vusić Banovec  iz Tinker Labsa da upoznaju djecu sa „Čudesnim svijetom dinosaura i kemijskih reakcija“. Zaokupljeni zanimljivim poticajima kroz vođene pokuse djeca su zasigurno ušla u čarobni svijet znanosti.

Potaknuti novim saznanjima spremni su za daljnja istraživanja u svojoj skupini sa svojim prijateljima i odgojiteljicama. ali isto tako i sa roditeljima kod kuće koji su danas bili sudionici jedne kvalitetne i zanimljive zajedničke radionice djece i odraslih.

Izvor: Vrtić „Vjeverica“, skupina „Balončići“

 

 

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,174FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE