5.6 C
Čakovec
Petak, 19 travnja, 2024

Mališane dječjeg vrtića “Kockavica” posjetili preloški policajci

Jučer, u prijepodnevnim satim policijski službenici PP Prelog posjetili su mališane Dječjeg vrtića “Kockavica” iz Svete Marije. 

Na temelju višegodišnje suradnje, a na poziv ravnateljice vrtića Maje Jambrešić, održali su preventivne aktivnosti iz projekta „Zajedno do veće sigurnosti“, kao i preventivne aktivnosti pod geslom „Sigurno u prometu“.

Policijski službenici upoznali su mališane s radom policije, kao i s osnovnom opremom te tehničkim sredstvima koja policijski službenici koriste u svom svakodnevnom radu. Nakon uvodnog dijela, djeca su upoznata s osnovnim pravilima sigurnog sudjelovanja u cestovnom prometu. Pritom im je posebna pažnja skrenuta na pravilno i sigurno kretanjem prometnicama. Nakon teoretskog djela, u neposrednoj blizini vrtića, u stvarnim uvjetima sudjelovanja u prometu, djeci je prikazan pravilan način kretanja prometnicama te im je ukazano na potencijalne opasnosti koje im prijete na cesti, a sve s ciljem da se što bolje pripreme za sigurno sudjelovanje u prometu na novoj lokaciji vrtića.

Zajedničko druženje završeno je razgledavanjem policijskog vozila što je izazvalo veliko oduševljenje kod djece, kao i činjenica da je svih 60 mališana primilo na dar reflektirajuće kabanice, a koje su pribavljene sredstvima Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske.

Podršku provođenju preventivnih aktivnosti svojom prisutnošću pružila je i načelnica Općine Sveta Marija, Đurđica Slamek.

Tekst: PU međimurska

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE