Mali odgovorni građani I. osnovne škole Čakovec nagrađeni sa čak dvije Europske oznake kvalitete

Za Erasmus + projekt Little Responsible Citizens Are Reshaping Their Future u koji su implementirani e Twinning projekti učenicima razredne nastave I. osnovne škole Čakovec dodijeljene  su, u rujnu ove godine, dvije nagrade: nacionalna Oznaka kvalitete za e Twinning projekt Little Responsible Citizens Are Reshaping Their Future 2 i nacionalna Oznaka kvalitete za e Twinning projekt Erasmus Days 2020- Primary Geniuses.

Projekti su zaslužili nacionalnu oznaku kvalitete jer su tijekom njegovih provedbi korištene pedagoške inovacije. Projekt je integriran u kurikulum, uspostavljena je suradnja među partnerskim školama, korišteni su IKT alati, posvećena je pažnja sigurnosti na internetu te je provedena deseminacija i evaluacija projekata. Tijekom listopada isti projekti su nagrađeni i Europskom oznakom kvalitete za izvrstan rad učenika, učitelja i Škole na najvišoj europskoj razini te će biti prikazani na Europskom portalu – www.etwinning.net.

Učiteljice Slavica Pospiš, Marija Toplek, Draženka Blažeka i Helena Slamek već nastavljaju s aktivnostima  Erasmus + projekta Little Responsible Citizens Are Reshaping Their Future te sa svojim učenicima pripremaju modnu reviju za koju dizajniraju proizvode od otpadnih, odnosno recikliranih materijala.

Modna revija bi se trebala održati sredinom studenog 2021. godine pod budnim okom učenika, predstavnika Vijeća roditelja trećih i četvrtih razreda, ravnatelja Siniše Stričaka, gradonačelnice Čakovca i drugih važnih gostiju. Čakovečka gradonačelnica, Ljerka Cividini, se odazvala našem pozivu i obećala da će svojim dolaskom uveličati ovu našu svečanost. No, ostaje bojazan da nam CORONA ne pomrsi planove.

Ostavi komentar