Mali čuvari prirode za velike promjene

biovrt
Mali čuvari prirode

U utorak 27. kolovoza u Područnoj školi Novo Selo Rok i u srijedu 28. kolovoza u Osnovnoj školi Gornji Mihaljevec održane su završne konferencije projekta Mali čuvari prirode za velike promjene koji je trajao od 1. studenog 2018. do31. kolovoza 2019., a koji provodi udruga Biovrt u partnerstvu s I. Osnovnom školom Čakovec i njihovom Područnom školom Novo Selo Rok te Osnovnom školom Gornji Mihaljevec.


Projekt je bio nastavak višegodišnje suradnje s obje škole i napora da se omoguće kvalitetne edukativne aktivnosti o vrtlarenju, zaštiti okoliša i očuvanju bioraznolikosti te da se urede prostori škola za ovakve oblike edukacija.
U PŠ Novo Selo Rok sve prisutne, a u publici je bilo djece, roditelja, baka i djedova te predstavnika škola iz Međimurske županije ali i iz Varaždina, pozdravile su Marijana Vrbanec, voditeljica PŠ Novo Selo Rok i voditeljica projekta.
U OŠ Gornji Mihaljevec sve prisutne djecu, roditelje i predstavnike međimurskih osnovnih škola) pozdravila je ravnateljica škole Karmen Sklepić, koordinatorica projekta Marta Lončar-Vinković te voditeljica projekta.
Voditeljica projekta i predsjednica udruge Biovrt Silvija Kolar-Fodor predstavila je aktivnosti koje smo proveli tijekom trajanja projekta.
Svim sudionicima projektnih aktivnosti podijelili smo potvrde o sudjelovanju, a posebno veliki pljesak zasluženo su dobili učenici koji su vrijedno sudjelovali u svim aktivnostima
Nakon toga, predstavljena je edukativna društvena igra “Mali čuvari prirode” koju je osmislio obrt Konekta. Svim prisutnim školama uručili smo po 1 primjerak igre na poklon, a koje će škole koristiti kao edukativni alat u provođenju nastavnih aktivnosti.
Na konferencijama su učenici igrali edukativnu društvenu igru “Mali čuvari prirode” pa su i svi sudionici imali prilike vidjeti uživo igranje same igre.
Na kraju je održana i mala zakuska gdje smo prigodno poslužili voće i proizvode lokalnih, međimurskih OPG-ova, većinom iz ekološkog uzgoja.
Sve naše aktivnosti i rezultate saželi smo u video koji smo premijerno prikazali na konferencijama, u kojem smo prikazali sve aktivnosti, ali i izjave voditelja, učiteljica i učenika o tome što smo sve radili tijekom projekta i kako je to utjecalo na sudionike projekta.
Pozivamo i vas da ga pogledate na slijedećem linku: https://www.youtube.com/watch?v=Y_Ig1ecmxgk&feature=youtu.be
Ovo nije kraj nego tek početak, kako i s aktivnostima u našem školskom vrtu i sličnim akcijama, a nadamo se da će naše aktivnosti inspirirati i motivirati i druge škole na provođenje sličnih aktivnosti. Hvala svima na sudjelovanju!

Više o projektu pročitajte na linku: http://www.biovrt.com/projekti/u-skolskom-vrtu-i-mi-rastemo

Udruga Biovrt – u skladu s prirodom od 2012. inspirira i educira o životu u skladu s prirodom. Stvaramo zajednicu koja čuva biološku raznolikost, razumije svoju ulogu u prirodi te čuva naše nasljeđe, sjeme i znanje u svrhu uzgoja zdrave hrane, postizanja prehrambene neovisnosti i očuvanje prirode za buduće generacije.

Ostavi komentar