Osnovnoškolci Male Subotice briljirali na smotri i reviji hrvatskog školskog filma u Zagrebu

Ove su godine u Zagrebu od 5. do 8. listopada održane dvije manifestacije zajedno, 11. Smotra hrvatskog školskog filma i 61. Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva djece.

Škola domaćin ove zajedničke manifestacije bila je Osnovna škola Marije Jurić Zagorke iz Zagreba uz partnerstvo Narodnog sveučilišta Dubrava. Filmaši Osnovne škole Tomaša Goričanca Mala Subotica su se na Smotri i Reviji predstavili sa čak četiri svoja filma.

Učenica Corina Kovačić predstavila se sa svoja dva eksperimentalna filma, Kmica i Stolica. TV- reportažu Životna misija snimili su učenici 8.a razreda Fran Horvat, Vili Markač, Marta Škvorc, Ana Martan i David Horvat. Učenici 8.c razreda Helena Marčec, Maksim Juras, Hana Drk, Mia Medvedec i Mateo Rebernik snimili su TV-reportažu Ja sam Hana.

Filmove za smotru odabralo je povjerenstvo u sastavu, montažer Slaven Zečević, voditeljica Škole animiranoga filma Čakovec, Jasminka Bijelić-Ljubić, prof. Ivana Ivančić Medved iz Agencije za odgoj i obrazovanje, redatelj Neven Hitrec, filmski snimatelj i redatelj Silvestar Kolbas te redatelj Istvan Filakovity. Na kraju Smotre povjerenstvo je posebno pohvalilo film Stolica koji je ušao zajedno s filmom Životna misija među dvanaest najboljih filmova osnovnih i srednjih škola.

Zapažene rezultate spomenuti filmovi postigli su i na Reviji. Od ukupno pristigla 322 filma selekcijska komisija za Reviju odabrala je njih 73. O najboljim filmovima na Reviji odlučivao je stručni ocjenjivački sud koji čine novinarka Maja Flego, vjerna pratiteljica dječjeg filmskog stvaralaštva i nekadašnja savjetnica u Uredu pravobraniteljice za djecu, zatim Simon Bogojević Narath, redatelj i animator te redatelj Ivan Sikavica.

TV-reportaži Životna misija pripale se dvije nagrade, 3. nagrada za stručnog žirija i 2. nagrada dječjeg žirija. Za njihov veliki uspjeh zaslužne su i njihove mentorice Iva Mihalic Krčmar i Nikolina Hampamer.

 

Izvor i foto: OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE