Mala Subotica izgubila spor: 1,2 milijuna isplatila Orehovici

Valentino Škvorc
Valentino Škvorc, načelnik općine Mala Subotica

Visoki trgovački sud Republike Hrvatske, 29. listopada 2019. donio je drugostupanjsku presudu, i presudio je da Općina Mala Subotica mora platiti Općini Orehovica 598.347,74 kn neraspoređenih financijskih sredstava od prodaje stanova na kojima postoji stanarsko pravo, sa zateznim kamatama počevši od 5. veljače 2011.

– Dužni smo platiti i parnični postupak u iznosu od 80.375 kn sa zateznim kamatama, tako da ukupan iznos kojeg Općinu Mala Subotica mora podmiriti iznosi 1.218.537,44 kn, rekao je Valentino Škvorc, načelnik općine Mala Subotica.

Općina je u potpunosti je isplatila dug 4.2.2020, kako je rekao, s gorkim okusom u ustima. Istina, sva ta sredstva neće ostati u Orehovici jer je prema važećim zakonima 55% tog iznosa dužna odmah uplatiti u korist državnog proračuna Republike Hrvatske prema Zakonu o prodaji stanova na kojima postoji stanarsko pravo.

Na nama je da se zapitamo zašto prijašnje Općinske vlasti dviju općina nisu bile spremne na kompromise i dogovorno riješiti ovu situaciju, pita se načelnik Škvorc.

– Zar nije bilo volje da se to riješi bez sudstva? Sadašnjoj vlasti, na čelu sa mnom, ovaj grijeh iz prošlosti predstavlja ozbiljan uteg i traži odgodu zacrtanih planova, no odlučni smo da čistih računa i čistog obraza krenemo u bolju budućnost, zaključuje na kraju.

Ostavi komentar