Maja Okreša iz Pribislavca predstavila slanu verziju omiljene narodne poslastice

maja okreša

Palačinke kao dio svakodnevne prehrane popularne su zbog brzine pripreme i pristupačne cijene sastojaka. Susrećemo ih na stolu u različitim verzijama – slatke, punjene orasima ili sirom, jednostavne, bez nadjeva, s marmeladom ili čokoladnim namazom. 

Kad ih punimo šunkom i sirom, palačinke preuzimaju ulogu glavnog jela, koja je itekako dobro prihvaćena u restoranima, na svadbama i okupljanjima većeg broja ljudi, kao rado viđena delicija. Iako prepune kalorija, pohane palačinke su „slani grijeh“ kojem je teško odoljeti. Hrskava korica, sir koji se topi u ustima i slasna šunka pretvaraju ovu „fast food“ poslasticu u kraljicu stola.

Verziju pohanih palačinki, punjenih sirom i šunkom predstavila nam je Maja Okreša iz Pribislavca. Naša kuharica iz ovog broja inače je po zanimanju učiteljica razredne nastave i povijesti, a zaposlena je u OŠ Pribislavec, trenutno je učiteljica prvom razredu.

Cijeli članak autorice Maje Okreša pročitajte u TJEDNIKU MEĐIMURSKE NOVINE koje od petka, 19.  ožujka, možete nabaviti na prodajnim mjestima diljem Međimurja. 

Ostavi komentar