LTH Castings u Čakovcu razvija i proizvodi dijelove za najuglednije svjetske proizvođače automobila

LTH Casting
LTH Casting: Djelatnici ispred firme.

Grupa LTH Castings u Čakovcu razvija i proizvodi sastavne dijelove za najuglednije svjetske proizvođače automobila, a tvornicu su izgradili na zemljištu koje je kupljeno od Međimurske županije u Čakovcu. LTH Alucast jedna je od najmodernijih lokacija u grupi LTH Castings te pripada u skupinu najvećih europskih visokotehnoloških tlačnih ljevaonica aluminija.

U kratkom roku u njoj je zaposleno 250 djelatnika. Kako im je poslovati ovdje, što proizvode i kakvu strukturu radne snage zapošljavaju zanimalo nas je za posjeta pogonu u Čakovcu.

Naši sugovornici su bili direktori društva Tadej Muhič i Tomislav Tot. Zajedno smo obišli proizvodni pogon u kojem na naše iznenađenje radi čak 40 posto žena. U razgovoru za Međimurske novine odgovorili su nam na pitanja: koji su ih razlozi doveli da otvore pogon u Međimurju. U ovoj dinamičnoj firmi prosječna dob zaposlenih je 36 godina, a kontinuirano zapošljavaju: robotičare, tehnologe, CNC programere, konstruktore, alatničare i djelatnike iz područja kontrole kvalitete.

Kako im je poslovati u Međimurju i zašto planiraju proširenje i razvoj, pročitajte u Međimurskim novinama koje su u prodaji do petka, 22. siječnja.

Ostavi komentar