Ljubomir Kolarek primio uspješne ribiče iz Draškovca

Članovi ŠRD Som kod gradonačelnika Preloga

Gradonačelnik Ljubomir Kolarek i predsjednik Gradskog vijeća Đuro Ujlaki, priredili su, u Gradskoj vijećnici primanje za uspješne članove Športsko ribolovnog društva Smuđ iz Draškovca.

Među brojnim odličnim rezultatima ovog društva, posebno se ove sezone ističe naslov pobjednika Prve hrvatske Feeder liga Hrvatskog športsko ribolovnog saveza. Izvorno osmišljena u Velikoj Britaniji, feeder, tehnika ribolova na dnu pri kojoj kao pokazatelji griza služe osjetljivi vrhovi štapova, ubrzo se proširila svijetom, no kod nas je poprilično dugo ostala neprepoznata i nepravedno zapostavljena.

Radi se o zanimljivoj i izuzetno učinkovitoj tehnici, koju osim specifičnih feeder štapova sa izmjenjivim osjetljivim vrhovima karakterizira i upotreba hranilica po kojima je cijela tehnika i dobila ime (feeder, eng. hranilica). Ono što feeder  ribolov čini drugačijim je spoj snage i finoće, sposobnost da se relativno tankim najlonima love doista krupne ribe, a s druge strane mogućnost detekcije i najnježnijih grizeva.

Naslov prvaka ove su godine izborili Luka Florijanić, Davor Florijanić, Marko Sraga i Krunoslav Klepač članovi ekipe Športsko ribolovnog društva Smuđ Draškovec. Luka Florijanić i Davor Florijanić izborili su i mjesto u hrvatskoj reprezentaciji. Prijemu je nazočio i uspješni mladi ribolovac Dino Slaviček iz Draškovca,  pobjednik Kupa Hrvatske u konkurenciji U15 te član hrvatske reprezentacije mladeži, koja će sljedeće godine nastupiti na Svjetskom prvenstvu u Sloveniji.

Uz čestitke na uspjesima, gradonačelnik Kolarek pohvalio je i cjelokupni rad Športsko ribolovnog društva Smuđ, kojeg su ovoga puta predstavljali predsjednik Zdravko Slaviček i blagajnik Željko Kutnjak.

Ostavi komentar