Ljetovanje na moru više nije nemoguća misija

ljetovanje na braču
Bilo nam je lijepo!

Putovanja, uživanje u jednodnevnim ili višednevnim izletima kako u zemlji tako i inozemstvu, kupanje u moru, sunčanje i plesnjaci uz živu glazbu na otvorenim terasama naših jadranskih hotela, danas višu nisu privilegija samo mlade i srednje generacije Međimuraca, već i one umirovljeničke.

Naime, i umirovljenici, ljudi u tzv. jeseni života vole sve što vole i drugi, znaju se zabavljati, družiti, smijati i plesati. Njima treba odmor, odmak od dosadne i monotone svakodnevice, a upravo to im se pruža u novije vrijeme kroz pojedina naša umirovljenička društva, udruga žena ili neke druge aktivne udruge matičnog naselja.

Umirovljenici s područja općine Donji Kraljevec imaju sreću što je njihova umirovljenička udruga agilna, ima ljude koji se vole aktivirati, potrošiti sate i sate dobrovoljnog rada, a sve u interesu društva i šire društvene zajednice. Upravo zahvaljujući svojoj tajnici Margareti Zadravec, ujedno i članici zajednice žena HDZ-a Katarina Zrinski općine Donji Kraljevec drugu godinu zaredom mogu ljetovati u Postiri na otoku Braču.

Za svega 2000 kuna nudi im se sedmodnevni polupansion (doručak švedski stol i večera), a u cijenu je uračunat prijevoz autobusom i trajektom. Pogodnost je ta što ih autobus prevozi od kućnog praga do hotela i tako natrag. 

– Lani nam je bilo prekrasno, ističe Margareta Zadravec. Ljetovalo nas je 34 iz svih naših općinskih naselja, pa čak i šire. Pridružuju nam se članovi iz drugih općina. Razgledali smo otok, bili na dva izleta, kupali se i sunčali, a bilo je svakodnevne muzike i plesa.

Više o svemu pročitajte u tjedniku MEĐIMURSKE NOVINE koji od 7. veljače, možete kupiti na prodajnim mjestima diljem Međimurja. 

 

 

Ostavi komentar