Likovna radionica u Selnici: Mali likovnjaci slikali kao veliki!

U organizaciji KUD-a Selnica povodom Dana pikača danas je održana likovna radionica za djecu kod nekadašnje stare škole.

Djeci želimo približiti kako se boje miješaju i svatko od mališana slika ono što mu je najdraže. Svi su jako zainteresirani i baš mi je drago što na radionici sudjeluje toliki broj djece. Vidi se na njima da uživaju, rekao nam je voditelj radionice Vladimir Bedeković iz Koprivnice.

Uz njega radionicu je vodio i slikar Siniša Novak iz Svetog Križa.


Likovne radionice za djecu održavamo već petu godinu. Prošle godine radili smo s lončarskim kolom, a sada slikamo. Dan pikača inače je zamišljen kao malo veća manifestacija, ali ponekad vrijeme zezne i na to ne možemo utjecati. Tako se danas održava samo ova radionica i navečer predstava Bajka o suncu, istaknuo je predsjednik KUD-a Selnica Ivan Levačić.

Djeca su slikala svoje omiljene motive, od zalaska sunca, brodića i mora pa do selničkog pikača.

Jako nam je lijepo ovdje na radionici. Naslikala sam zalazak sunca i naučila kako miješati boje. Na radionici sam bila i prošle godine, rekla nam je 11-godišnja Gita Podgorelec iz Selnice.

Naslikala sam žutog pikača simbol Selnice. Jako volim crtati, dodala je njezina kolegica na radionici Ema Perčić (11) iz Donjeg Zebanca.

U slikanju se okušao i 9- godišnji Jakov Tkalec iz Bukovca.

Slikam sve što mi padne na pamet. Prvi put sam ovdje i lijepo mi je. Želim nacrtati šumu, ispričao nam je Jakov Tkalec.

11-godišnja Ema Tuksar iz Selnice pak je nacrtala prekrasan zalazak sunca na moru.

Na likovne radionice hodam već godinama. Jako mi je lijepo ovdje. Ovog puta nacrtala sam zalazak sunca, rekla nam je 11-godišnja Ema Tuksar.

Povodom Dana pikača večeras se s početkom u 19 sati održava i predstava Bajka o suncu koju možete pogledati u dvorani stare škole.

Foto: Sanja Heric

 

Ostavi komentar