Liječnica iz Čakovca žali se se na postupanje policije: Pred mirovinu su mi četiri policajca pretresali ordinaciju!

Photo: Davor Puklavec/PIXSELL

– Njoj su u ordinaciju došla četiri policajca i inspektor u pretres. Došli su oduzeti dokazni materijal. Ona tog pacijenta nije vidjela dva-tri mjeseca. Nije li trebao MUP-u netko iz bolnice u kojoj se liječio javiti da mu je zdravstveno stanje promijenjeno? I što to uopće znači? Uostalom, mi kao liječnici i ne znamo tko je od naših pacijenata vozač, kako bismo mi to znali, da sad ispitujemo ljude imaju li vozačku i voze li? – govori dr. Vikica Krolo, predsjednica Koordinacije hrvatske obiteljske medicine (KOHOM) o slučaju liječnice koja se požalila postupanje policije, kao i prekršajnu kaznu koju je dobila u slučaju izuzimanja medicinske dokumentacije vozača koji je skrivio nesreću 11. srpnja kod NP Sveta Helena.

Njezine riječi potvrđuje nam sama osuđena liječnica koja je krivom proglašena po dvije osnove; jer je odbila dati dokumentaciju vozača i jer nije javila njegovo izmijenjeno zdravstveno stanje.

Cijela je situacija očito apsurdna bila otpočetka jer je, kako nam je opisala, po dokumentaciju pacijenta došao policajac s običnom bilježnicom i jednostavno je zatražio. Bez ikakva papira odnosno naloga. – Onda su se vratila njih četvorica i imali su nalog za pretres koji nije bio potreban jer ja nisam odbila dati dokumentaciju, nego sam samo tražila da imaju nalog za to! I, naravno, kad je u pitanju pretres, onda sam trebala potpisati da je dokumentacija oduzeta što nije istina jer je nisu morali oduzimati zato što sam im je dala. No, prije nego što smo uopće uspjeli napisati prigovor na pretres, koji se inače i ne može raditi bez prisutnosti člana Hrvatske liječničke komore, dobila sam presudu da sam kriva. Tako sam vam ja osuđena po hitnom postupku pred svoju mirovinu, a pacijenta nisam ni vidjela, niti je u bolnicu upućen od mene, niti imam uputnicu u njegovu kartonu za bolničko liječenje – govori liječnica dodajući da sama ne zna kako je preživjela te dane srpnja, piše Večernji.hr.

 

Ostavi komentar