Lidija Jelena Jurčec i Špancirfest 2023: Komplicirano je…

Lidija Jelena Jurcec
Lidija Jelena Jurčec

Školska ulica u Varaždinu tijekom Špancirfesta 2023. godine ponovo se pretvorila u živopisan atelje umjetnika na otvorenom. Jedna od autorica je i Lidija Jelena Jurčec, međimurska likovna umjetnica, mnogima prije svega prepoznatljiva po stvaralačkom serijalu emotivne slikarske komunikacije s temom anđela.

Lidijin istraživački likovni duh iz godine u godine nadrasta njezine bojažljive početničke poteze kistom, te se na ovogodišnjem španciranju likovna publika može upoznati s novim tematskim opusom i kombiniranim tehnikama akrila. Poput slikara pustolova pred likovnu publiku podastrla je morske kolaže, vedute Varaždina, crno-bijeli svijet emocija, radosne i zagonetne likove koji pršte bojama, dinamikom, ali i nježnošću. Jedna od slika naziva opisuje nju samu, svijet oko nje i trenutno poimanje stvaralačkog naziva: Komplicirano je…

Lidija Jelena Jurčec neumorna je autorica nekoliko samostalnih izložbi i sudionica više od pedeset grupnih aktivnosti u hrvatskim i inozemnim likovnim programima. Svakako doživite slikarsku pustolovinu s umjetničkim potpisom Lidije Jelene Jurčec, u Školskoj ulici svakodnevno od 10 do 20 sati, sve do završnice još jednog razigranog izdanja Špancirfesta. Uvjerit ćete se u jednostavnost kompliciranosti!

Lidija Jelena Jurčec_Špancirfest 2023 (11)_resize

Lidija Jelena Jurčec

Lidija Jelena Jurčec (4)

 

Ostavi komentar

xxx