Leja Barić mlada Čakovčanka podijelila iskustvo života u New Yorku koji je u alarmantnom stanju

Leja Barić 27-godišnja je Čakovčanka koja već dvije godine živi  i radi u New Yorku u Sjedinjenim Američkim Državama. Studirala je Ekonomiju u Rijeci gdje je nakon završetka studija i ostala živjeti.

Stručno osposobljavanje odradila je u Riječkoj razvojnoj agenciji. U Rijeci je upoznala svojeg supruga Luku s kojim se u SAD prvi puta uputila pred četiri godine. 

– Ljeto 2016. provela sam sa suprugom Lukom na Jezeru Tahoe u Kaliforniji preko Work and travel programa. Negdje putem čuli smo da Američka Vlada svake godine daje zelene karte preko lutrije. Izgledalo nam je sve to skupa jako čudno, ali smo odigrali lutriju, više onako iz šale. Godinu dana kasnije, Luka je dobio poziv iz ambasade i tako smo nas dvoje šest mjeseci kasnije spakirali kofere i krenuli u SAD, započela je svoju uzbudljivu životnu priču mlada Čakovčanka. 

SAD je i dalje jedno od područja koje je najviše pogođeno zarazom virusa COVID – 19. S obzirom na to kako radi u ugostiteljskoj branši, posla trenutno nema. Uz to vijesti su preplavili neredi koji buktaju na području cijele Amerike. Leja nam je rekla kako je u njezinom kvartu relativno mirno, te jedino što je ona osjetila na svojoj koži je uvođenje policijskog sata. 

Ostatak interesantne životne priče mlade Leje Barić iz Čakovca koja je iz prve ruke ispričala kakvo je trenutno alarmatno stanje u Americi, pročitajte u aktualnom broju Međimurskih novina koje možete nabaviti na prodajnim mjestima diljem Međimurja od petka, 5. lipnja!

Ostavi komentar