Lea Zadravec osvojila nagradu za najbolju pjesmu Međimurske županije!

Lea Zadravec, učenica 8.r. sudjelovala je u literarnom natječaju Odjeci 2020. godine i osvojila nagradu za najbolju pjesmu Međimurske županije!

Zbornik radova Odjeci i ove godine okuplja najbolja ostvarenja iz Republike Hrvatske koja su napisali učenici od 5. do 8. razreda osnovnih škola. Pun je neponovljivih i  izvornih radova iz svih županija, a među njima je i rad učenice Lee Zadravec, 8.r. Lubomorni mlečec.

Učenica je nagrađena vrijednim knjigama i priznanjem, a mentorica je Lidija Novak Levatić, prof. hrvatskog jezika. Literarno izražavanje na materinjem kajkavskom, upornost i marljiv rad tijekom školske godine nagrađen je i priznat od strane povjerenstva natječaja: Mladena Kopjara, Nade Mihaljević i Jasminke Tihi – Stepanić. Završna svečanost obilježena je 15. siječnja 2021. u online okruženju. Natječaj je zamišljen kao festival dječjega književnog stvaralaštva, organiziran je od strane nakladničke kuće Ljevak. Idejna začetnica Odjeka je gospođa Olga Jambrec, dugogodišnja učiteljica Hrvatskoga jezika u osnovnoj školi, a potom viša stručna savjetnica i nadzornica za hrvatski jezik u Agenciji za odgoj i obrazovanje, sada u mirovini te Jasminka Salamon, također profesorica. U natječaj se mogu uključiti svi učenici (pod stručnim vođenjem svojih nastavnika) od petog do osmog razreda svih osnovnih škola u Republici Hrvatskoj. Tema literarnih radova nije zadana. (mm, OŠ Gornji Mihaljevec)

Foto: OŠ Gornji Mihaljevec

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE