18.9 C
Čakovec
Petak, 29 ožujka, 2024

Langoše su jeli još u drevnom Rimskom carstvu

Langoši su mađarski specijalitet od dizanog tijesta, koji se, kao brojna druga mađarska jela, potpuno udomaćio u Međimurju. Ime su dobili po mađarskoj riječi láng, što znači plamen.

Suvremeni langoši pripremaju se u ulju, ali su svoje ime koje znači plamen zadržali do danas. Nema Međimurca koji nije čuo i ne voli ovaj slasni međimurski „fast food“, što dokazuju kilometarski redovi na raznim manifestacijama u gradu i sportskim događajima po našim selima.

Langoše vole i djeca i stariji, a prikladni su za bilo koji obrok u tijeku dana. Jedni ih vole slatke, drugi slane. Različite kombinacije, prema različitim ukusima.

Kako se pripremaju i kada su najbolji, objasnila nam je Melita Tomašić iz Vratišinca. Sve tajne pripreme langoša pročitajte u TJEDNIKU MEĐIMURSKE NOVINE, koje od petka 2. listopada možete kupiti na prodjanim mjestima diljem Međimurja. 

Autorica: Aleksandra Sklepić

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE