Langoši su mađarski specijalitet od dizanog tijesta, koji se, kao brojna druga mađarska jela, potpuno udomaćio u Međimurju. Ime su dobili po mađarskoj riječi láng, što znači plamen.
Suvremeni langoši pripremaju se u ulju, ali su svoje ime koje znači plamen zadržali do danas. Nema Međimurca koji nije čuo i ne voli ovaj slasni međimurski „fast food“, što dokazuju kilometarski redovi na raznim manifestacijama u gradu i sportskim događajima po našim selima.
Langoše vole i djeca i stariji, a prikladni su za bilo koji obrok u tijeku dana. Jedni ih vole slatke, drugi slane. Različite kombinacije, prema različitim ukusima.
Kako se pripremaju i kada su najbolji, objasnila nam je Melita Tomašić iz Vratišinca. Sve tajne pripreme langoša pročitajte u TJEDNIKU MEĐIMURSKE NOVINE, koje od petka 2. listopada možete kupiti na prodjanim mjestima diljem Međimurja.
Autorica: Aleksandra Sklepić