KURŠANEC: Policija uz pomoć građana uhvatila 34-godišnjaka u pokušaju krađu kuće 84-godišnjakinje!

policija
Ilustracija

Čakovečki policajci u suradnji s građanima spriječili provalnika u dovršenju kaznenog djela

Jučer, 4. srpnja 2019. godine u 14 sati i 54 minute u Kuršancu, Glavnoj ulici, policijski službenici Policijske postaje Čakovec spriječili su 34-godišnjaka u dovršenju kaznenog djela teške krađe. Naime, Operativno-komunikacijski centar Policijske uprave međimurske, nekoliko minuta ranije zaprimio je telefonsku dojavu da je u tijeku provala u obiteljsku kuću te je na mjesto događaja upućena policijska ophodnja. Počinitelj je provalio u obiteljsku kuću, vlasništvo 84-godišnjakinje, ali nije uspio ništa ukrasti jer su ga preduhitrili policijski službenici. Uz primjenu sredstava prisile uhitili su provalnika i priveli ga na kriminalističko istraživanje.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 34-godišnjak s područja grada Varaždina počinio kazneno djelo teške krađe u pokušaju te će se protiv njega podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Zahvaljujemo savjesnom građaninu na pravovremenoj dojavi. Suradnja građana i policije jedan je od osnovnih preduvjeta za stvaranje sigurnijeg društva.

 

Ostavi komentar