Kula live večeras u Metalcu

bend Kula
Detalj s prošlogodišnjeg rođendanskog koncerta Kule u Metalcu

Kula je čakovečki bend, imenovan prema nama svima dobro znanoj kuli u Starom gradu, ali i prvotnom nazivu našega grada – Čakov toranj. Danas Kulu čine Robert Lisjak (vokal, usna harmonika), Oliver Novak (gitara), Bojan Križan (bas) i Damir Hodić (bubnjevi). Kulin glazbeni izričaj, ideja, stil života i zvuk interpretacije je dobra stara hard rock glazba. O sebi kažu:

– Od samog početka Kula u svojim nastupima intrepretira klasike hard rock žanra, kao što su Led Zeppelin, Van Halen, Jimi Hendrix, ima prostora i za imena kao što su ZZ Top ili Ozzy Osbourne, te nešto novije bendove, primjerice, Wolfmother, Jet, The Cult… Iza nas je damas preko petsto koncerata. Više smo svirali van Međimurja nego tu doma.  Većinom su to koncerti u hrvatskim klubovima i prostorima u Zagrebu i Puli kao što su Boogaloo, Uljanik, Twin Horn, Route 66, Blues club, Time, Hard Place, Rock Club Pula – Zagreb, ali i u Sloveniji, u Ptuju, Lendavi, Mariboru, Ljubljani i Kopru. Kad sviramo kao Led Zeppelin tribute bend, to su gotovo redovito odlični koncerti jer na takve nastupe dođu ljudi koji vole i razumiju tu glazbu. Takvi naši nastupi vrlo su traženi. Orijentirani smo na vintage hard rock, kupujemo i instrumente iz tog doba i nastojimo živjeti kroz glazbu tog vremena.

Prošle godine bend je proslavio deseti rođendan u Metalcu. Upravo u tom prostoru i večeras sve ljubitelje dobrog rocka očekuje sjajna glazbe, atmosfera i zabava.

foto: rr

Ostavi komentar