KUGLANJE: Željezničar predstavio senzacionalno pojačanje!

Luka Požega
Luka Požega

Danas je na službenoj konferenciji za novinare na kuglani SRC Mladost u Čakovcu na dojmljiv način, u stilu velikih klubova u ostalim sportovima, predstavljen novi igrač Željezničara iz Čakovca Luka Požega.

Riječ je o dvadesetogodišnjem kuglaču iz Slunja koji je stigao iz KK ”Plitvice” Plitvička jezera, a ujedno je juniorski i seniorski reprezentativac Hrvatske, a da je riječ o specifičnom tipu igrača dovoljno govore podaci da ima više medalja sa svjetskih prvenstava nego iz hrvatskih.

Prinovu u čakovečkom klubu predstavili su predsjednik Željezničara Anđelko Crnčec i tajnik kluba Zoran Jagić. Na početku konferencije predsjednik je nabrojao mnogobrojne uspjehe kluba kako prošle sezone, tako i prijašnjih sezona. Dotaknuo se i pitanja financiranja kuglačkih klubova u kojem je naveo da je svjestan da kuglanje nije u rangu popularnosti kao nogomet, rukomet i košarka, ali da nije u redu da se kuglanje financira puno manje od ostalih sportova. Spomenuo je i da se tiskovna konferencija održala na samoj kuglani iz razloga što klub nema svoj službeni prostor. Ujedno se zahvalio gradu Čakovcu na uloženim sredstvima s kojim je 2016. godine kuglana dobila moderniji izgled.

”Prošle godine osvojili smo prvo mjesto u 1.B ligi sa šestorkom u kojoj je stalno šesti igrač ”šepao” s rezultatima, pa nam je bilo neophodno da dovedemo što kvalitetnijeg igrača, a klub se pretežito orijentira na mlađi kadar pa smo zato i ciljali na Luku Požegu”, izjavio je predsjednik.

Tajnik kluba naveo je da je cilj za sljedeću sezonu opstanak u 1. Hrvatskoj kuglačkoj ligi, možda čak i poboljšanje najvećeg uspjeha kluba iz 2010. godine kada su završili na 7. mjestu 1.HKL. Ujedno je najavio da će početak priprema za sljedeću sezonu biti 16.07., a od 15.08. kreću s raznim turnirima i prijateljskim utakmicama.

”Nakon završetka Svjetskog prvenstva u Češkoj čuo sam se s tajnikom Željezničara Zoranom Jagićom koji me pozvao u klub, rekao planove kluba, te mi se svidjela njihova ambicija pa sam zato odabrao Željezničar, jer mislim da imaju dobru ekipu s kojom možemo ostvariti dobre rezultate u 1. ligi.”, izjavio je prinova u klubu Luka Požega.

Za kraj predsjednik je najavio devet igrača koji će konkurirati za sastav za novu prvoligašku sezonu, a to su: Predrag Turk kao kapetan, Tomislav Tvarog, Zoran Jagić, Ninoslav Mikac, Franjo Gosarić, Bojan Plevnjak, Luka Požega, Igor Ružić i Bojan Košak.

 

Ostavi komentar