Ksenija Vrbanić proglašena najboljom hrvatskom poduzetnicom 2019. godine

Ksenija Vrbanić
Poduzetnica godine-Ksenija Vrbanić iz Čakovca

Još jedno prestižno priznanje stiglo je u Međimurje. Naime, dobili smo poduzetnicu godine i to po izboru mreže poduzetnica i poslovnih žena Women in Adria čija glasnogovornica nam je dostavila i priopćenje koje vrlo rado prenosimo.

Dizajnerica Ksenija Vrbanić, utemeljiteljica modne marke XD Xenia Design, proglašena je najboljom hrvatskom poduzetnicom ove godine. Titula Inspirativne poduzetnice godine dana joj je na petoj dodjeli nagrada najboljim hrvatskim poduzetnicama po izboru mreže poduzetnica i poslovnih žena Women in Adria.

Iako je proizvodnja odjeće industrija koja je u Hrvatskoj posljednjih desetljeća gotovo nestala, Ksenija Vrbanić dokazala je da se s pravom vizijom može uspjeti čak i na međunarodnom tržištu. Ona danas zapošljava 50 ljudi, a s čakovečke Ksajpe proizvode koje kreira, izvozi u 28 zemlja na pet kontinenata.

Ti podaci te stalan rast prihoda donijeli su joj ove godine status najuspješnije hrvatske poduzetnice.

 -Radimo lokalno, ali razmišljamo globalno. Moda nema granica, a mi smo to svojom vizijom, znanjem i upornošću uspjeli i dokazati, kazala je Ksenija Vrbanić, dizajnerica koja ne skriva kako iza tog uspjeha stoji trnovit put.

S izvozom je počela prije gotovo dvadeset godina u doba kada Hrvatska nije bila članica Europske unije, sa svega osam zaposlenih i bez mogućnosti dobivanja kredita za proizvodnju koja je namijenjena izvozu.

Unatoč tome, međimurska je dizajnerica svojim kreacijama osvojila čak i najzahtjevnije modne meke poput Pariza i New Yorka. Priznanje međunarodne modne scene već ima, a nagrada Inspirativna poduzetnica godine najveća joj je domaća nagrada.

Mreža Women in Adria nagrade je dodijelila u još tri kategorije. Blaženka Mičević, direktorica tvrtke Agrodet, proglašena je Perspektivnom poduzetnicom, a Ariana Vela, konzultantica i osnivačica učilišta EU Projekti, Mikro poduzetnicom godine.

Kata Barišić, osnivačica webshopa za kreativne darove PokloniMe koja je prošle godine osmislila i Zagreb Time Travel, osvojila je nagradu za Start-up potencijal.

Dodjela nagrada najboljim hrvatskih poduzetnicama ove se godine održava peti put. U tih smo pet godina otkrili niz poduzetnica koje ne ostavljaju samo snažan trag u sadašnjosti, nego su važne i za budućnost hrvatskog poduzetništva i cijelog društva. Njihov primjer treba slijediti – od samozapošljavanja do zapošljavanja drugih te izvoza. Taj put, čuli smo i danas, nije lak, ali nadamo se da će država prepoznati njihove napore i početi djelovati u zajedničkom interesu – onom otvaranja novih radnih mjesta i razvoja gospodarstva, kazala je Ivana Matić, osnivačica mreže Women in Adria.

Dodjela nagrada najboljim hrvatskim poduzetnicama po izboru mreže Women in Adria organizirana je uz potporu Ministarstva gospodarstva.

Ostavi komentar