7.8 C
Čakovec
Petak, 1 ožujka, 2024

Krunoslav Bedi primio priznanje u Washigtonu za svoj umjetnički rad i primjenu umjetničke inteligencije

Pomoću umjetne inteligencije i postojećih suvremenih digitalnih alata i tehnologija Krunoslav Bedi je generirao je i izložio javnosti putem svojeg Instagram profila više od 3500 umjetničkih radova

Piše: Josip Šimunko

Multimedijski umjetnik svjetskog ranga dr. sc. Krunoslav Bedi iz Čakovca, doktor informacijskih znanosti je 24. studenog ove godine u Washingtonu na svečanosti u Capitol CD ROOM-u Embassy Suites by Hilton DC Washington Convention Center, na izložbenoj priredbi pod nazivom Leaders – Protagonist of Art in Washington, primio priznanje za svoj dugogodišnji rad u području umjetnosti i razvoja novih digitalnih tehnologija. 

Priznanje umjetniku (Leaders – Washington)
Priznanje umjetniku (Leaders – Washington)

U zadnjih godinu dana izlagao je u Parizu (Louvre), Londonu, Rimu, Veneciji, Doncasteru, Milanu dva puta i sad u Washingtonu. Pionir je u razvoju primjene umjetne inteligencije kao jedna od referentnih točaka za uvježbavanje AI, posebno na području umjetnosti. 

Za projekt Leaders – Protagonist of Art in Washington prezentirao je pjesmu „Suhe riječi“ iz zbirke pjesama „Volijera“, a koju interpretira Zrinko Kapetanić.

Poema/lirska pjesma  može se pogledati na linku:

 

Priznanje umjetniku  (Leaders – Washington)

Njegovo druženje s novim tehnologijama započelo je davne 1994. godine s diplomom FOI-ja u Varaždinu. Još kao mladi student postavio je sam sebi nekoliko osnovnih pitanja: što je svijet, što je informacija i što su nove tehnologije.  Na ta pitanja odgovara do danas.

Krunoslav Bedi kraj svoje slike nastale uz pomoć novih tehnologija na izložbi u Milanu (Art & Fashion week - Milano)
Krunoslav Bedi kraj svoje slike nastale uz pomoć novih tehnologija na izložbi u Milanu (Art & Fashion week – Milano)

U stvarnosti, kao autor i znanstvenik Krunoslav Bedi pojavljuje se s tridesetak znanstvenih radova na temu AI i srodnih informatičkih disciplina. Po vokaciji je pjesnik, a dosad je napisao devet zbirki pjesama, a deseta je u pripremi. 

Kao znanstvenik, Krunoslav Bedi nije iznenađen izuzetno brzim razvojem umjetne inteligencije zadnjih godina, već se veseli novim mogućnostima primjene tehnologije. Moglo bi se reći da kao stručnjak raste s razvojem umjetne inteligencije, uz uzajamni utjecaj, a najviše vremena provodi uz pisanje vlastite poezije i propitujući mogućnosti primjene strojeva i dubokog strojnog učenja u primjeni umjetne inteligencije ponajprije u likovnom/grafičkom stvaralaštvu.

krunoslav
Na izložbi u Veneciji (Future Landscapes – Venecija)

S pomoću umjetne inteligencije i postojećih suvremenih digitalnih alata i tehnologija generirao je i izložio javnosti putem svojeg Instagram profila više od 3500 umjetničkih radova. (https://www.instagram.com/krunoslavbedi/)

Izvor: Instagram profil Krunoslav Bedi

Na ovom linku mogu se naći naslovi njegovih knjiga koje se prodaju na Amazonu.

https://www.amazon.com/s?i=stripbooks&rh=p_27%3AKrunoslav+Bedi&s=relevancerank&text=Krunoslav+Bedi&ref=dp_byline_sr_book_1

Izvor: Instagram Krunoslav Bedi
Izvor: Instagram Krunoslav Bedi
Izvor: Instagram Krunoslav Bedi

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE