Kristijan Švenda i njegova prilagodljiva invalidska kolica nominirani za godišnju nagradu Nikola Tesla – Genij za budućnost

Stručni ocjenjivački sud godišnje nagrade „Nikola Tesla – Genij za budućnost 2024.“ ocijenio je 18. ožujka 2024. prijave pristigle na natječaj za godišnju nagradu i odabrao nominirane projekte i kandidate, a među njima su prilagodljiva invalidska kolica Kristijana Švende iz Svete Marije. 

U kategoriji kreativnog i inovativnog proizvoda, uporabnog predmeta ili suvenira inspiriranih likom i djelom Nikole Tesle ili replike Teslinog izuma koji se ističe jedinstvenim imidžom, funkcionalnošću, kvalitetom te tržišnim prihvaćanjem nominirani su projekti:
1. Projekt: Connekt sustav, autor Lovro Stipančević
2. Projekt: Prilagodljiva invalidska kolica, autor Kristijan Švenda
3. Projekt: Naočale za slijepe i slabovidne osobe, autor Lovro Janči

– Prijavio sam se na natječaj i u tome mi je pomogao Alen Švenda iz Čehovca, rekao nam je Kristijan. Uz pomoć Međimurske županije u Metalskoj jezgri izradili su mi i 3 D prezentaciju i sad su, eto, moja kolica ušla među tri najbolja projekta budućnosti, rekao nam je Kristijan Švenda, koji se nada da će naći i investitora za navedena kolica.

Finalno natjecanje za finaliste biti će održano 10. travnja 2024. u 17 sati.

Nagrada će ove godine već tradicionalno biti dodijeljena prigodom održavanja manifestacije Tesla & friends, trodnevnog obilježavanja Dana Nikole Tesle – dana znanosti, tehnologije i inovacija u organizaciji Udruge Nikola Tesla – Genij za budućnost.

Svečana dodjela nagrada održat će se 10. srpnja 2024. u Hotelu Esplanade u Zagrebu.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE