Krenuo projekt vidikovca s odmorištem u Svetoj Mariji

potpisivanje-sveta marija - Copy
Pokreće se turizam i donjeg Međimurja

Da cikloturizam i prateći objekti u Međimurju uzimaju sve više maha, svjedoči i novi projekt kojeg je prepoznalo i odobrilo Ministarstvo turizma. Naime, ovih su dana ministar turizma Gari Capelli i župan Međimurske županije Matija Posavec potpisali ugovor o sufinanciranju u visini od 400.000 kuna.

Ovoga puta riječ je o projektu Izgradnje vidikovca s odmorištem za bicikliste Međimurske županije i Općine Sveta Marija. Vidikovac predstavlja 1. fazu šireg projekta pod nazivom Centar izletničkog turizma uz stari tok Drave.

–  Smatram da je izgradnja vidikovca početak razvoja turizma uz rijeku Dravu u Donjem Međimurju, području Nature 2000 i Regionalnog parka Mura-Drava te se možemo pohvaliti da smo jedna od rijetkih općina koja je uspjela dobiti građevinsku dozvolu za takvu vrstu projekta u zaštićenom području, poručuje načelnica Đurđica Slamek.

Višenamjenski turističko-rekreativni objekt

Cilj projekta je na međunarodnim biciklističkim rutama izgraditi višenamjenski objekt vidikovca za promatranje okoliša i ptica te biciklističko odmorište opremljeno e-bike punionicom, informacijskim pločama i setom za brzi popravak bicikala. Objekt će biti izgrađen u tradicijskom stilu i uklopljen u okoliš prema najvišim standardima zaštite okoliša. Projektom izgradnje vidikovca s biciklističkim odmorištem obogaćuje se i podiže kvaliteta doživljaja, informiranosti i udobnosti za cikloturiste. Valja napomenuti kako je lokacija vidikovca na lokaciji u sklopu Regionalnog parka prirode Mura Drava, UNESCO rezervata biosfere i Nature 2000 te u neposrednoj blizini budućeg termalnog centra Hortus Croatiae u Draškovcu. U neposrednoj blizini nalaze se i četiri obiteljska hotela u Prelogu, Donjem Kraljevcu i Donjem Vidovcu. Potpisivanjem ugovora nastavilo se s kontinuiranim razvojem cikloturističke mreže koja je uz zdravstveni i enogastro turizam strateški turistički proizvod utvrđen Masterplanom razvoja turizma Međimurja do 2020. godine.

Centar izletničkog turizma uz stari tok Drave sastoji se od tri uporabne cjeline, a to su izgradnja caffe bara, vidikovca s odmorištem za bicikliste, te vanjsko opremanje koje obuhvaća izgradnju sportskih igrališta.

 

Ostavi komentar