Kreće se u dogradnju OŠ Ivana Gorana Kovačića Sveti Juraj na Bregu

Danas, 10. studenog, u Velikoj vijećnici Međimurske županije župan Međimurske županije Matija Posavec  i načelnik općine Sveti Juraj na Bregu Anđelko Nagrajsalović potpisali su Sporazum o financiranju dogradnje i opremanja školske zgrade Osnovne škole Ivana Gorana Kovačića Sveti Juraj na Bregu.

Općina i Međimurska županija zajedničkim će sredstvima osigurati i opremiti prostor za funkcioniranje Osnovne škole u cjelodnevnom režimu nastave.

Međimurska županija je u proračunu za 2019. za potrebe realizacije projekta osigurala 62.500,00 kuna, za 2020. 6o8.238,00 kuna, a u projekcijama za 2021.godinu 889.262,99 kuna. Općina Sveti Juraj na Bregu obvezuje se u proračunu za 2020. i projekcijama za 2021. osigurati ukupno 1.040.000,00 kuna. Planirana vrijednost projekta je 2,6 milijuna kuna kojima će se pokriti troškovi projektiranja, izvođenja i opremanja.

Prije mjesec dana otvorili smo dograđeni vrtić u Lopatincu, nedaleko od škole. Preko 100 djece pohađa novi vrtić, gledajući te brojke svakako postoji potreba za proširenjem škole. Pokušali smo već ranije pokrenuti jednosmjensku nastavu, ali nam je nedostajalo nekoliko učionica, kazao je načelnik Anđelko Nagrajsalović i dodao da im je prioritet ulaganje u školstvu, te stvaranje uvjeta za kvalitetnije obrazovanje u općini.

Planirani zahvat obuhvaća interpolacij u tlocrt postojećeg objekta školske zgrade i školske sportske dvorane kojom će se dobiti 4 učionice i 2 kabineta ukupne površine 350 m².

Naša matična škola ima trenutno 348 učenika, uz to u Područnoj školi Zasadbreg imamo 28 učenika. U školi imamo 12 klasične učenice i 4 specijalizirane učionice, ovom dogradnjom dobit ćemo još 4 učionice, tako da ćemo ih ukupno imati 16 te 4 specijalizirane. Zahvalio bih našem županu i načelniku koji prepoznaju da je ulaganje u obrazovanje, ulaganje u našu budućnost, naglasio je ravnatelj škole Mladen Beuk.

Planirani početak radova je studeni 2020., dok je završetak radova planiran do početka iduće školske godine. Za izvođača radova odabran je Đurkin d.o.o. iz Čakovca.

FOTO: Zlatko Vrzan

Ostavi komentar