Kradljivci u Selnici prijetili vlasnicima šuma odsijecanjem glava motornom pilom

Mještani su ujutro zatekli lopove u krađi drva

Jučerašnja dojava anonimnog mještana Selnice o krađi drva u šumi Brezje u predjelu zvanom Črna Mlaka pokazala se nažalost istinitom.

> U tijeku je krađa drva u Selnici?

Naime, danas ujutro su mještani Selnice, koji tamo imaju svoje šume, zatekli nekolicinu ljudi u krađi drva te su odmah potom na mjesto događaja pozvali policiju. Ovo nije prvi put da se ovakvo što dogodilo. Ovakvi scenariji događaju se iz mjeseca u mjesec svake godine pa dio tamošnje šume više skoro ni ne liči na šumu nego na šikaru.

Kada smo ih uočili brzo smo zvali 112 i onda su oni pobjegli. Malo dalje smo našli na još jednu grupicu. Bilo nas je strah da nam ne učine nešto nažao. Rekli su nam da idu po motornu pilu da nam odrežu glave.  Bojimo se za svoje živote. Imaju sjekire i motorne pile. Vrag i po drvima, samo da nama nisu ništa napravili– ispričali su nam tamošnji mještani.

Pred naš fotoobjektiv nisu htjeli jer se boje pokazati i bilo što javno reći zbog prijetnji koje dobivaju. Kradljivci znaju gdje žive pa su u strahu da ne dođu i do njihovih kuća. Prema opisu sumnjaju da su kradljivci drva iz obližnjih Sitnica.

Kod nas su već pokrali skoro cijelu šumu. Nakon što zovemo policiju, tjedan dana je mir, a onda opet kreću krađe. Kada mi idemo rušiti drva u svoju šumu tada trebamo prvo ići po dozvolu, a oni ruše naša drva kada hoću. Već smo više  puta  zvali policiju i medije, ali nije bilo nikakvih rezultata. Krađe se nastavljaju. Potpuno smo nemoćni – kazao nam je  ogorčeno jedan od mještana.

Ostavi komentar