Kotoriba i D. Dubrava idu u drugi krug, D. Vidovec ima novu načelnicu a u D. Kraljevcu i S. Mariju ostaju dosadašnji

Nakon nedjeljnih izbora, situacija u donjomeđimurskim općinama poprilično je šarolika. U pojedinim je sve riješeno u prvom krugu i to ili potvrdom postojećih načelnika ili kao što je to slučaj u Donjem Vidovcu koji je dobio novu načelnicu, Bojanu Petrić. Stanovnici Donje Dubrave i Kotoribe o svom načelniku odlučuju u drugom krugu, 30. svibnja.

Miljenko Horvat (Matija Posavec-NL, SDP) u općini Donji Kraljevec dobio je 977 glasova,  a njegov protukandidat Branko Međimurec (HDZ) 723 glasa. Drugim riječima, Miljenko Horvat ostaje načelnik i u narednom mandatu.

Još jedan mandat osvojila je i Đurđica Slamek (Matija Posavec-NL, HNS) koja je dobila 745 glasova. Ivica Mustač, (kandidat grupe birača) dobio je 261 glas.

Novu načelnicu dobila je općina Donji Vidovec budući da je najviše glasova dobila Bojana Petrić (Matija Posavec-NL, HSLS, HNS) i to 307. Dosadašnji načelnik, Josip Matulin (kandidat grupe birača) dobio je 132 glasa.

U Kotoribi je Dario Friščić (Matija Posavec-NL, HSLS) dobio 575 glasova, Ljubomir Grgec (SDP, HSS, Laburisti) 536 a Zoran Čižmešija (DP) 101 glas.

Marijan Varga (HNS, SDP) u općini Donja Dubravba osvojio je 436 glasova. Mario Duhović (kandidat grupe birača) dobio je 238 glasa a Drago Mikulan (HDZ) dobio je 193 glasova.

donja dubrava marijan varga i mario duhović

 

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE