Koronavirus nije zaobišao ni Gospodarsko socijalno vijeće Međimurske županije

GSV
I njih je zanimao koronavirus "iz prve ruke"

Gospodarsko-socijalno vijeće Međimurske županije održalo je u srijedu sjednicu na kojoj je usvojen program rada za 2020. godinu. No međutim  koraonavirusu nije zaobišao ni njih. I oni su htjeli čuti nešto o tome “iz prve ruke”.

Diana Uvodić-Đurić, dr. med. predstavila je rad i aktivnosti Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije te se osvrnula na trenutnu situaciju vezanu uz korona virus:- Nema mjesta za širenje straha i panike te je dovoljno pridržavati se općih mjera opreza, a Zavod za javno zdravstvo u suradnji s ostalim institucijama i službama spreman je za pravovremenu reakciju.

Nadamo se da ih je to umirilo jer su donijeli opsežan plan aktivnosti za ovu godinu. Svoje aktivnosti podijelili su na 3 područja: radne, radno-informativne i redovite teme. Siva ekonomija i nelojalna konkurencija, PDV i njegov utjecaj na proračun, gospodarstvo i životni standard građana, demografska slika Međimurja, radno vrijeme po mjeri čovjeka samo su neke od tema o kojima će raspravljati u ovoj godini.

Predstavljajući trenutna kretanja na tržištu rada, Nikola Hren, predstojnik Hrvatskog zavoda za zapošljavanje – Područni ured Čakovec kazao je da prema posljednjim podacima u Međimurju ima 2100 nezaposlenih građana, što je smanjenje nezaposlenosti od 20% u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

 

 

 

Ostavi komentar