9.4 C
Čakovec
Subota, 13 travnja, 2024

Konstituirano Vijeće romske nacionalne manjine u Čakovcu, Dragan Bogdan novi predsjednik

U četvrtak je u čakovečkoj Gradskoj vijećnici održana Konstituirajuća sjednica novoizabranog Vijeća romske nacionalne manjine Grada Čakovca.

Nakon nedavnih izbora, članovi vijeća su odabrali predsjednika i zamjenika za naredno četverogodišnje razdoblje.

Novoizabrani predsjednik Vijeća je Dragan Bogdan, a njegov zamjenik je Kristijan Tadić.

Bogdan se zahvalio vijećnicima na jednoglasnoj podršci te je istaknuo da pred njima stoji mnogo posla. Njegov prioritet će biti komunalno uređenje naselja i poboljšanje stanja u romskoj zajednici. Pozvao je Rome da se aktivno uključe, artikuliraju svoje potrebe i surađuju kako bi ostvarili pozitivne promjene.

Gradonačelnica Grada Čakovca, Ljerka Cividini, čestitala je novoizabranom vijeću i poželjela im uspjeh u radu. Naglasila je da je Gradska uprava otvorena za suradnju i da će sva pitanja biti riješena kroz zajednički rad i suradnju s izabranim predstavnicima.

Podsjetimo, od ukupno 746 birača upisanih u popis birača, glasovanju je pristupilo 300 birača, odnosno 40,21%. Važećih listića bilo je 274, odnosno 91,33%, nevažećih pak 8,67%, odnosno 26. Kao članovi Vijeća odabrani su Dragan Bogdan, Josip Bajsić, Slađan Ignac, Danijel Ignac, Kristijan Tadić, Goran Ignac, Kristina Bogdan, Josip Ignac, Elvis Kralj, Zoran Oršuš, Milan Oršuš, Dušan Oršoš, Josip Levačić i Terezija Oršuš.

 

Izvor i foto: Grad Čakovec

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,151FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE

Zack Dust u live svirci petkom

Zack Dust

Imitatorski show by Danko Ažić

Imitator Danko Ažić