Konjički klub Nikola Zrinski Donja Dubrava niže sportske uspjehe

Elizabeta Božić i Corado G (joker prepona), photo by KK Varaždin '95
Elizabeta Božić i Corado G (joker prepona), photo by KK Varaždin '95

U subotu 3. kolovoza jahači KK Nikola Zrinski Donja Dubrava proveli su na turniru u preponskom jahanju podno Starog grada u Varaždinu u organizaciji KK Varaždin ’95. Natjecali su se u sve četiri utakmice te postigli velike uspjehe. U utakmici na visini 80 cm dijelili su se u dvije skupine prema jakosnoj licenci koju posjeduju te su rezultati bili sljedeći:

Licenca S1 i S2: 2. mjesto – Ajda Kolarič i Quintess i 3. mjesto – Dajana Marodi i Balu-Gidran 61

Licenca S3 i S4: 1. mjesto – Darko Juras i Chikita, 2. mjesto – Darko Juras i El Centra i 3. mjesto – Marinko Lisjak i Obelisk

S višim i težim utakmicama, rezultati su bili sve bolji. Na utakmici visine 100 cm, 1. mjesto u prvoj skupini pripalo je Tini Petrović i Joly BZ, 2. mjesto pripalo je Dajani marodi i Balu-Gidran 61, dok je u drugoj skupini prvo mjesto pripalo Darku Jurasu na grlu El Centra, na 2. mjesto se plasirao Marinko Lisjak na grlu Obelisk, a 3. je mjesto zauzeo Darko Juras na grlu Chikita. S visinom raste i intenzitet utakmica. Na visini 110 cm, u utakmici na američki baraž, jahači uz osnovni parkur moraju preskočiti nekoliko dodatnih prepona prema određenom redoslijedu. U ovoj su se utakmici naši natjecatelji plasirali na tron: 1. mjesto pripalo je Darku Jurasu na grlu Cant, 2. mjesto zauzela je Tina Petrović na grlu Joly BZ, dok je 3. mjesto pripalo Elizabeti Božić na grlu Corado G. Posljednja i, ujedno, najteža utakmica je bila na visini od 120 cm naziva „Rastuće poteškoće“. Naime, u ovoj su utakmice prepone postupno više te jahač skuplja bodove. Pri dolasku pred posljednju preponu, jahač bira hoće li preskočiti onu visine 120 cm ili joker preponu visine 135 cm koja nosi više bodova ukoliko ju par uspješno preskoči. Naša Elizabeta Božić na grlu Corado G odlučno je i odvažno odlučila preskočiti joker preponu te je zauzela 1. mjesto, dok je Darko Juras na grlu Cant zauzeo 2. mjesto. Bio je to još jedan uspješan sportski vikend Konjičkog klub Nikola Zrinski!

piše: Emilija Gale

izvor: KK Nikola Zrinski Donja Dubrava

Darko Juras i Cant, photo by KK Varaždin '95
Darko Juras i Cant, photo by KK Varaždin ’95
Tina Petrović i Joly BZ, photo by KK Varaždin '95
Tina Petrović i Joly BZ, photo by KK Varaždin ’95

Ostavi komentar