Županijski TO “Stjepan Bujan-Stipić”, TS KUD-a Belica i KUD “Šandorovec” plasirali se na 26. Susret hrvatskih tamburaških orkestara i sastava

25 smotra tamburaša (11)

Na 25. jubilarnoj smotri tamburaških sastava, KUD-ova, KUU-a i Tamburaških orkestara u nedejelju 19. svibnja smotri koja se održala u prepunom Društvenom domu u Mačkovcu i domaćinstvu KUD-a Mačkovec, nastupilo je 12 ansambala, od kojih je troje nastupilo po propozicijama Susreta tamburaških orkestara i sastava. Smotra je protekla u svečanom raspoloženju s pozdravima i čestitkama za jubilarno 25. izdanje.

Selektor Smotre Igor Kudeljnjak u svom osvrtu na Smotru je istaknuo:

– Dvorana Doma je pogodna za tamburaške orkestre i sastave tako da su me svi izvođači oduševili ljepotom zvuka. U Međimurju se očito drži do tamburaške glazbe što je dokazano brojem ansambala koji su nastupili. Nakon smotre održali smo malo duži okrugli stol na kojem smo diskutirali o nastupima sa svakim predstavnikom ansambala. Rezultate nisam iznosio jer nisam bio siguran hoću li predložiti sva tri ansambla, ali nakon malo promišljanja odluka je donesena. Na Susretu nastupiti će svi koji su se prijavili, a svaki ansambl je u svojoj kategoriji.

Za 26. SUSRET HRVATSKIH TAMBURAŠKIH ORKESTARA I SASTAVA predložio je sljedeće izvođače:

KONCERTNI ORKESTRI

Županijski tamburaški orkestar “Stjepan Bujan-Stipić” – ČAKOVEC

 

KONCERTNI SASTAVI

Tamburaški sastav KUD-a Belica – BELICA

 

FOLKLORNI SASTAVI

KUD “Šandorovec” – ŠANDOROVEC

 

foto: Mario Golenko

Ostavi komentar