Virna Hošnjak pozvana kao koreograf u plesni tim ‘DaRebels’ iz Nizozemske

DaRebels je mala skupina profesionalnih koreografa i plesača iz Amsterdama koji putuju po svijetu i održavaju intenzivne edukacije za plesače. Svaki dance intensive koji se sastoji od  2 tjedna treniranja završava predstavom koja sadrži mix stilova (suvremeni, jazz, hip hop, afro) stoga su plesači bez obzira na svoj plesni stil prisiljeni na snalaženje u svemu. 

Projekt je okupio plesače iz Slovenije, Italije, Bosne, Danske i Hrvatske. Uz Moniku Veselčić, Niku Bolčić, Stašu Tausar, Lauren Engelbricht i glavnog koreografa i osnivača Darebels tima Dwight Cheuk-a-lam-a  kao vanjski koreograf pozvana je voditeljica Plesnog studija ‘Korak’, Virna Hošnjak.

Level rada kojem je svjedočila je vanserijski, a cijeli projekt je jedno od najboljih iskustava u dosadašnjoj karijeri koja je obogaćena mnogim televizijskim nastupima, domaćim turnejama, turnejom po Kini, Eurosongom i mnogim drugim angažmanima. 

Zadovoljna sam kako sam se snašla u jednom vrlo zahtjevnom i drugačijem načinu rada, ponosna sam na plesače Koraka, Nikolinu Martinec, Angie Polanec i Klaru Tot koje su sudjelovale u edukaciji i ostavile veliki trag na cijeli tim koreografa i ostalih plesača. U karijeri sam prošla kroz različite profesionalne angažmane, ali ovo je jedno izvanredno iskustvo, te se veselim ponovnom radu sa njima. – poručila je Virna.

Prije završnog odlaska u Sloveniju Dwight Cheuk-a-lam je održao workshop u Plesnom studiu ‘Korak’. Kao koreograf koji mnogo putuje te svjedoči svjetskom levelu treniranja neopisivo mnogi znači kada ostane oduševljen malim plesnim studijem iz Čakovca.

 – Viđam mnogo genijalnih plesača, genijalnih timova, genijalnih studia, ali moram reći da ste posebni. Posebna energija, posebno znanje, posebna ljubav. U samo dva sata provedenih sa vama probudili ste u meni nešto što negdje trebam tri dana da doživim, poručio je Dwight.

Motivirana i inspirirana Virna veseli se kreiranju i proslavi 5 godina rada ‘Koraka’ gdje će svi ljubitelji plesa imati prilike vidjeti mnoge njene suradnike i prijatelje što naravno uključuje i ponovni dolazak DaRebels ekipe u Čakovec koji uz plesni studio ‘Korak’ dovodi ples na višu, ozbiljniju i drugačiju razinu. Pokazatelj su da mala sredina uz dobre ljude može postati središte na svjetskoj razini.

Podsjetimo se da se Plesni studio ‘Korak’ prije dva tjedna vratio sa natjecanja iz Novog Sada gdje su osvojili 7 prvih, 2 druga i 2 treća mjesta, te se plasirali sa dvije koreografije u top 20 najboljih koreografija cijelog natjecanja. Ekipa ‘Groovers’ čiju koreografiju potpisuje Virna završila je na kraju na sedmom mjestu od ukupno 500 prijavljenih koreografija.

Ostavi komentar