VIDEO I FOTO: Prpošan božićni koncert mladih talenata UŠ Miroslav Magdalenić Čakovec

Prosinac za polaznike Umjetničke škole Miroslav Magdalenić Čakovec ima posebno značenje. Učenici Osnovne glazbene i osnovne baletne škole zajedno sa svojim nastavnicima i mentorima pripremaju danima uoči posljednjeg mjeseca u godini prigodne točke za tradicionalni božićni nastup u Centru za kulturu Čakovec.

Ove su ih godine pripremili gotovo tridesetak. Program je otvorio kvartet truba, a zatim su uslijedili ansambl gitara, ansambl tambura i Mali zbor, pojedinačni nastup i baletne točke. Točku na “i” dvosatnom programu dao je Puhački orkestar i Veliki zbor UŠ Miroslav Magdalenić. Mladi glazbeni i baletni talenti predstavili su u najljepšem svijetlu svoja znanja i vještine.

Ovoj osobitoj glazbenoj večeri nazočio je i gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač, a u ime Škole sve je pozdravila ravnateljica Senka Bašek Šamec.

Program je održan unutar manifestacije Advent u gradu Zrinskih. Atmosferu u prepunoj dvorani Centra za kulturu Čakovec zabilježio je naš fotograf Zlatko Vrzan.

VELIKU FOTOGALERIJU s koncerta pogledajte OVDJE.

Pogledajte i poslušajte hrvatsku tradicionalnu pjesmu (Selnica) Cmreki v snegu spiju u izvedbi Ansambla tambura i Malog zbora UŠ Miroslav Magdalenić. Aranžman je pripremio Boris Novak.

Ostavi komentar