VIDEO: Bend Ogenj i Tomislav Mihac Kovačic u utrci za dva Porina 2019.

Tomislav Mihac Kovačic - foto Zlatko Vrzan
Tomislav Mihac Kovačic, frontmene benda Ogenj (foto: Zlatko Vrzan)

Podravsko-međimurski bend Ogenj s nestrpljenjem iščekuje 29. ožujka i dodjelu Glazbenih nagrada Porin za koju je nominiran u dvije kategorije – Novi izvođač godine te za Najbolji album etno glazbe za album Domaj. Riječ je o prvom albumu Ognja. Objavila ga je diskografska kuća Dancing Bear prošle godine u travnju. Ovih dana promoviran je i singl Domaj kojim Ogenj poručuje „Sigdi je lepo, al domaj je raj iliti naj”. Frontmen benda je Tomislav Mihac Kovačic, Međimurec iz Čehovca.

– Kajkavski u našim pjesmama nije prepreka. Poljaci sve popevaju s nama iako ništ ne razmeju, uz smiješak se Tomislav Mihac Kovačic prisjeća žestokih svirki Ognja u Poljskoj.

Ogenj_by Bojan Koštić
Bend Ogenj

Zašto je Ogenj popularan u Poljskoj i Dalmaciji, kakva su očekivanja benda uoči dodjele nagrade Porin 2019. i gdje ih se ovih dana može uživo čuti saznajte u razgovoru s Tomislavom objavljenom u tiskanom izdanju Međimurskih novina od petka 15. ožujka.

Za zagrijavanje poslušajte i pogledajte videospot pjesme „Domaj” koji je objavljen ususret promociji istoimenog albuma na koncertu u 22. ožujka u KEST-u u Zagrebu.

Foto: Zlatko Vrzan, Bojan Koštić

Ostavi komentar