Umjetnička škola “Miroslav Magdalenić” domaćin 17. Međunarodnog gudačkog natjecanja Rudolf Matz

otvorenje natjecanja Rudolf Matz (12)
Sara Kovačić izvela je temu Zeko i potočić

Anđelko Krpan (violina) i Domagoj Gušćić (klavir) koncertom u izložbenom salonu Muzeja Međimurja otvorili su 17. Međunarodno gudačko natjecanje Rudolf Matz. Organizira ga Umjetnička škola “Miroslav Magdalenić” Čakovec u suradnji sa Hrvatskim društvom gudačkih pedagoga te uz pokroviteljstvo Grada Čakovca.

Pozdravnu riječ posjetiteljima koncerta i sudionicima natjecanja uputila je ravnateljica Umjetničke škole Senka Bašek Štimec, nakon čega je djevojčica Sara Kovačić izvela temu B. Mihaljevića Zeko i potočić prilagođenu za violinu. Natjecanje je otvorio David Vugrinec pročelnik Upravnog odjela za društvene, protokolarne i europske poslove Grada Čakovca. Posjetitelji su nakon toga uživali u izvedbama Anđelka Krpana i Domagoja Gušćića (L.van Beethoven: 5. sonata za violinu i klavir (u F-duru, op. 24 “Proljetna”, B. Papandopulo: Meditacija i B.Bartók: Rumunjski plesovi).

Natjecanje Rudolf Matz traje do 27. travnja a koncertni programi se nastavljaju u četvrtak 25. travnja u 20 sati koncertom nagrađenih učenika UŠ M. Magdalenić Čakovec te koncertom u subotu 27. travnja s početkom u 18 sati kojim će se zatvoriti natjecanje. Koncerti se održavaju u izložbenom salonu dvorca Zrinskih.

Ulaz na sva događanja je slobodan.

foto: rr

Ostavi komentar