TATA SLIKOVNICA: Igor Baksa objavio glazbeni album za djecu

Čakovečki glumac, glazbenik, volonter udruge MURID…Igor Baksa objavio je na svom FB profilu kako je objavio novi album pjesama namijenjenih dječjem uzrastu. O svom novom projektu ističe:

TATA SLIKOVNICA je drugi od pet albuma, a pjesme sam stvarao tijekom nekoliko proteklih godina. Najveća inspiracija i dječji kut gledanja bila mi je moja ribica Tara Ivančica koja sad ima sedam godina. Ujedno je i autorica ilustracija za prednju i zadnju stranu omota, a posuđene su iz njenog “vrtićkog fundusa”. Omot je grafički složio Darko Križnik.

Na albumu je sudjelovalo mnogo prijatelja i kolega glumaca, pa se nadam da u zahvali neću nekoga izostaviti. “Ispred naše škole”, “Moja baka” i “Zubi, zubi, zubi” nastale su kao songovi za moj igrokaz “Zubi” koji igram pod svojom kazališnom družinom “Mali teatar”, a predstava je nastala kao dio projekta Dan zdravog osmijeha zahvaljujući dr.Tanji Rosić.

Glazba za “Idemo na more” nastala je u sklopu predstave “Snjeguljica i sedam patuljaka” Dramskog studija Dada.

“Jednom davno u” i “Zmajevi iz ove priče” songovi su koje sam snimio sa svojim dragim kolegama Davor Dokleja, Jelena Dokleja, Tasjenka Žnidar, Bruno Kontrec, Karolina Horvat i Mario Jakšić, a za predstavu “Vatroslav Grom” u režiji Romano Bogdan i produkciji KD Pinklec.

“Prije nego prstima pucneš” song je iz predstave “Palac Sim i palac Tam” Kazališta Virovitica, u režiji Damir Mađarić, a back-vokale otpjevale su tri prekrasne dame virovitičkog kazališta – Vlasta Golub, Snježana Lančić i Sara Lustig.

“Sladoled” je pjesma koja je nastala u sklopu projekta “Sladoled dijeli, djecu razveseli” Međimurske udruge za ranu intervenciju u djetinjstvu (MURID) koju vode hrabre žene na čelu sa Silvija Pucko. Na pjesmi gostuje moja Tara Ivančica i moja draga seka, koja gostuje i na ostalim pjesmama s albuma – Maja Baksa.

Od srca zahvaljujem svima koji su na ovaj ili onaj način sudjelovali u stvaranju ovog albuma!

Album će od siječnja biti dostupan u fizičkom obliku, kao CD, zahvaljujući Zdenko Pnjaček Franjić i njegovoj etiketi Slušaj Najglasnije!

Djeco (velika i mala) i roditelji, uživajte u slušanju! 

Songove  poslušajte OVDJE

Igor Baksa i volonterke MURID-a
Jedna od pjesama nastala je u suradnji s MURID-om

Ostavi komentar