Svirajmo dugo i bezbrižno – glazbeni savjeti iz Euro-Unit-a (II dio)

Svirajmo dugo i bezbrizno II dio

Euro-Unit donosi glazbene savjete. Prenosimo ih u cijelosti:

Nastavljamo sa savjetima kako najbolje održavati glazbeni instrument ili glazbenu opremu, a sve s ciljem izbjegavanja kvarova ili drugih nepravilnosti.

– najčešći problemi koji se javljaju kod korištenja elektroničkih instrumenata i razglasne opreme su korištenje nekvalitetnih ili neodgovarajućih kablova za povezivanje opreme. Nekvalitetni kablovi često uzrokuju kratke spojeve i prekide u radu instrumenta, dok neodgovarajući najčešće izazivaju šum, izobličenja zvuka i slične pojave. Zato je najbolje koristiti kablove provjerene kvalitete, a izradu istih prepustiti stručnim osobama.

– često je uzrok nepravilnosti u radu korištenje neodgovarajućeg ili nekvalitetnog izvora napajanja za instrument. Za uređaje koji koriste napajanje putem baterija kao primjerice gitare s aktivnom elektronikom često primamo reklamacije, a razlog su korištenje nekvalitetnih ili preslabih baterija. Prvi simptomi koji se javljaju kod slabih baterija su šumovi i izobličenja zvuka što korisnici mogu shvatiti kao kvar. Kod takvih uređaja uvijek je potrebno prvo promijeniti baterije prije kontaktiranja servisa.

– kod uređaja koji koriste napajanje putem vanjskog adaptera kao recimo klavijature, često se zbog manje cijene koriste univerzalni adapteri koji imaju mogućnost upotrebe različitih napona i promjene polariteta, pa se često dogodi da naponski sklop instrumenta pregori uslijed slučajne promjene polariteta ili napona napajanja na adapteru ili pregori sam adapter zbog nedovoljne snage.

Bogatu ponudu glazbenih instrumenata i glazbene opreme renomiranih svjetskih brendova, potražite u Euro-Unit trgovini u Čakovcu, Ulica braće Graner 8.

… nastavlja se.

Prvi dio savjeta pogledajte OVDJE.

Ostavi komentar