Svirajmo dugo i bezbrižno – glazbeni savjeti iz Euro-Unit-a (I dio)

Svirajmo dugo i bezbrizno I dio_resize

Euro-Unit donosi glazbene savjete. Prenosimo ih u cijelosti:

Kako bi doprinijeli većem zadovoljstvu u korištenju glazbenih instrumenata iz našeg prodajnog asortimana, ovom temom ćemo obuhvatiti neke od najčešćih pogrešaka koje korisnici glazbenih instrumenata čine, a dovode do nepravilnosti pri radu instrumenta, te često i do kvara instrumenta. Ponekad visoka kvaliteta instrumenata i opreme proizvođača koje nudimo u našoj ponudi, nije uvijek dovoljna da bi se izbjegli problemi. Općenito se može reći za sve instrumente kako im je potrebno periodičko održavanje što najčešće podrazumijeva samo čišćenje, a kod nekih instrumenata uljenje i podmazivanje.

– jedan od ključeva dugotrajnog bezbrižnog korištenja instrumenta leži u tome da se on održava čistim, a da se za čišćenje koriste odgovarajuća sredstva prema vrsti instrumenta i preporuci proizvođača. Kako bi smanjili potrebu za čišćenjem dobro je koristiti opremu kao što su pokrivala za klavijature i klavire, futrole za gitare i slično, a sve s ciljem da se smanji doticaj instrumenta s prašinom i vlagom iz zraka.

– ako se instrument ili oprema koriste u profesionalne svrhe dobro je koristiti kvalitetne kofere, torbe, futrole ili “rackove” za zaštitu istih prilikom transporta, jer se velik broj reklamacija u našem servisu odnosi na kvarove uzrokovane djelovanjem mehaničke sile, kao što su udarci, razne vibracije, a popravci su često skuplji nego kofer, futrola ili “rack”. Također kvalitetni koferi štite instrument ili opremu od atmosferskih promjena.

Bogatu ponudu glazbenih instrumenata i glazbene opreme renomiranih svjetskih brendova, potražite u Euro-Unit trgovini u Čakovcu, Ulica braće Graner 8.

… nastavlja se.

napomena: Drugu seriju savjeta potražite u tiskanom izdanju Međimurskih novina od petka 4. listopada

Ostavi komentar