PUČPULJIKE održale prvi samostalni koncert u zgradi Scheier u Čakovcu

U zgradi Scheier u Čakovcu održan je prvi samostalni koncert Ženske vokalne skupine Pučpuljike Čakovec. Ženska vokalna skupina „Pučpuljike“ je udruga osnovana u veljači 2019. godine, a njezina je djelatnost kulturno umjetnički amaterizam. Koliko cijene tradiciju i očuvanje tradicijskih folklornih napjeva pokazale su  odabirom imena “Pučpuljika” što je stari međimurski naziv za pticu prepelicu.

Udrugu je osnovalo 17 žena i djevojaka koje, uz voditeljice Stellu Cimerman i Andreu Ščapec, nastupaju zajedno već nekoliko godina te su prepoznatljive po svom stilu pjevanja i stilu izvođenja. Voditeljica Andrea Ščapec, mag.prim.educ. dobitnica je posebne nagrade za umjetničku prezentaciju na 1. međunarodnom zborskom natjecanju IstriaCantat u Puli 2018. godine.

Uspjesi ŽVS Pučpuljike u 2019. godini dokaz su visoke kvalitete i upornog rada. Ukupno su održale 25 nastupa. Na međunarodnom natjecanju zborova Aurora Cantat u Karlovcu 2019. osvojile su zlatnu plaketu, a na 10. međunarodnom natjecanju pjevačkih zborova “Zlatna lipa Tuhlja” 2019. srebrnu plaketu.

Ostvaren je i plasman na županijskoj razini za sudjelovanje na 16. Susretu hrvatskih malih vokalnih sastava. Isti je održan 23. studenog u gradu Sisku, a ŽVS Pučpuljike primile su srebrno priznanje.

Skupina trenutno broji ukupno 24 žena i djevojaka, a vodi ih Stella Cimerman, mag. mus.

Na svom su prvom samostalnom koncertu izvele pjesme iz svog natjecateljskog, zabavnog i folklornog opusa. Koncert je započeo ulaskom Zrinske garde, što je doprinijelo posebno svečanom dojmu, kako na publiku, tako i na izvođače.  Uz vokalnu skupinu predstavili su se i prof. Mladen Magdalenić kao repetitor i izvođač u dvije muzičke numere zajedno sa dr. Branimirom Novakom. Publici se također predstavio i mladi gitarist Aleksandar Posavec.

Program je vodila Aleksandra Ličanin. Dvorana je bila ispunjena do zadnjeg mjesta. Pučpuljike su ostavile snažan dojam na publiku, ne samo svojim pjevanjem, nego i pojavom i energijom koju posjeduju i prenose na publiku svakim svojim nastupom. (Aleksandra Sklepić)

 

Ostavi komentar