OTKAZAN koncert Enriquea Iglesiasa u Zagrebu zbog milijunske prevare?

Vijest o otkazivanju zagrebačkog koncerta, slavnog latino zavodnika Enriquea Iglesiasa razočarala je i rastužile njegove obožavatelje, naročito one koji su bili kupili ulaznice za koncert omiljenog im izvođača, a sada se pojavila nova šokantna vijest da od svega neće biti ništa, i to zbog navodne prevare promotora.

Naime, Enrique je bio prisiljen otkazati koncert zbog tvrtke ArtBG koja je radila promociju turneje, a onaj zagrebački nije bio jedini jer su zakinute ostale i Latvija te Bjelorusija, piše MSN.

U službenom priopćenju koje stoji na web-stranici latvijske agencije Bilesu Serviss piše da su Enriquevi predstavnici otkazali koncerte nakon što promotori nisu ispunili svoj dio obveza propisanih ugovorom.

“S tugom i žaljenjem, nakon pomnih i iscrpljujućih razmatranja svih mogućih alternativa, bili smo prisiljeni otkazati koncerte u Zagrebu, Rigi i Minsku. Tvrtka ArtBG, koja je bila zadužena za promociju, produkciju i organizaciju eventa, nije ispunila ugovorne obveze za ta tri događanja. Zbog toga je obožavateljima bilo nemoguće pružiti show kakav zaslužuju. Sigurnost naše publike i tima nam je najvažnija, što ne možemo garantirati zato što promotor nije ispunio sve obveze”, stoji u priopćenju.

Prema pisanju web-stranice Pollstar, promotor koji stoji iza imena ArtBG, čija web-stranica više nije u funkciji, je prevario Iglesiasove obožavatelje izvlačeći od njih novac, a da nisu platili njemu ili dvoranama gdje su koncerti trebali biti održani.

U priopćenju objavljenom na Biles Servissu, Enriqueov tim obećao je svima da će se potruditi da ArtBG nadoknadi prouzročenu štetu te su najavili skoru objavu novih datuma i lokacija na kojima bi se otkazani koncerti trebali održati. Prevaranti su navodno nestali s iznosom većim od 7 milijuna kuna.

Koncert u Zagrebu trebao je biti održan 1. prosinca u Areni Zagreb, a kupovina karata bila je onemogućena 20 dana prije početka koncerta, a na stranicama Eventima, gdje su se karte za zagrebački koncert prodavale, stoji da je nastup otkazan.

Ostavi komentar